lauantai 12. huhtikuuta 2014

Painonpudotus urakka vol. 1

  Raskauden aikana painoni nousi kaiken kaikkiaan sellaiset 15-16 kiloa, niistä se 7-8 jäi laitokselle, mutta takaisin on tullut 2-3. Vaikka sanotaan, että imetys laihduttaa, en ole huomannut sen vaikutusta. Toisaalta siihen taitaa olla syynsä. Varsinkin raskauden lopun mässäsin hirveästi karkkia niin ja no, samoin synnytyksen jälkeen viime sunnuntaihin asti. Eihän se paino voi pudotakaan jos mässää kaikkea ja lisäksi syö ruokaakin reippaasti. Sunnuntaina päätin, että mässäilylle on tultava loppu sillä painoa on 20 kiloa liikaa. Tyhjensinkin sitten kaappien sisällön lähes tulkoon kokonaan joko omaan masuun tai roskiin kyseisenä sunnuntaina. Kaappiin jäi kyllä paketti suklaamousse aineksia ja kovia hedelmä karkkeja, mutta työnsin ne pois hyllyn reunalta näkyvistä.

  Tärkeää on nyt saada paino alemmas, sillä laskin tämän hetkisen bmi:ni ja ei hyvältä näytä. Pituutta minulla kun on 169cm ja painoa tällä hetkellä 79,3kg niin bmi on 27,77 joka tarkoittaa lievää lihavuutta. Normaali bmi on 18,5-24,99 jolloin minun mittaisella sopiva paino on 52.8 - 71.4 kg. Kiloja on normaaliin bmi:hin 7,9 liikaa joten jos nyt aluksi yritän sinne alle 71,4 kiloon. Pitkälle en ole vielä päässyt enkä laihduta diettaamalla sillä se vaikuttaisi maidontuotantoon. Syön ihan normaalisti, joskin enemmän kuin ennen raskautta, mutta terveellisemmin taas pitkästä aikaa. Painon yritän saada putoamaan pikkuhiljaa siis paremmin syömällä sekä tekemällä vaunulenkkejä neidin kanssa.



  Tällä viikolla olen saanut aikaiseksi tehtyä kolme lenkkiä. Maanantaina käytiin kantorepun kanssa kävelyllä, eilen lenkiteltiin neuvolaan ja tänään käytiin muuten vain. Tänään tein jo vähän reippaamman lenkin joka tuntui heti kropassa pitkän tauon jälkeen, katsotaan kuinka huomenna tuntuu. Tarkoitus oli käydä keskiviikkonakin, mutta se jäi tekemättä raskaan päivän vuoksi. Huomenna ohjelmassa on myös muutaman kilometrin lenkki kauppaan ja takaisin. Niin joo tänään muistin ottaa käyttöön puhelimessani olevan Nike+ running sovelluksen joka kertoo kuluneen ajan, matkan ja gps:llä seuraa reitin, sekä kaikkea muutakin. Oikein kätevä ohjelma.


Nyt täytyy vain toivoa, että paino alkaa putoamaan pikkuhiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti