keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Jälkitarkastus

  No niin pääsinhän vihdoin kirjoittelemaan tännekin välillä. Meillä oli tosi hankalia päiviä (verrattuna normaaliin) viime viikolla torstaista sunnuntaihin, jolloin neiti heräsi 9-10 aikaan eikä enää pahemmin nukkunut sen jälkeen ennen klo.18. Muutaman kerran saattoi alle tunniksi torkahtaa, mutta muuten syötiin, itkettiin ja puklattiin. Alkoi käymään todella raskaaksi ja sunnuntaina oli kaiken huippu, sillä heräsimme 09:30 ja neiti nukahti vasta siinä 23 aikaan. Välissä oli vain pari torkahdusta. En todellakaan tiedä mikä häntä vaivasi nuo päivät, johtuiko rota rokotteesta vai oliko se jotain flunssaa, se on kyllä mysteeri, mutta nyt se on ohi. Sunnuntaina hän nukahti loppujen lopuksi turvakaukaloon kun olimme tulossa kotiin fammun luota. En uskaltanut ottaa häntä edes pois kaukalosta, (tiedän, ei tee hänen selälleen hyvää, mutta tapahtui vain tämän kerran) jottei hän heräisi vaan annoin nukkua siinä. Seuraavan kerran herättiinkin yhdeksän tuntia myöhemmin. Maanantai ja eilinen on mennyt taas normaalisti; pitkä uni pätkä ensiksi, syöminen, lyhyempi uni, syöminen + pari tuntia valveilla + muutaman tunnin päikkärit x 3 ja viimeisellä kerralla tosiaan yöunille nukkumaan meno. Helpottaa itsellänikin kun saa nukkua taas enemmän kuin 5 tuntia.

Neuvolan odotustilan seinällä oleva Muumi taulu.

  Mutta sitten aiheeseen, eli jälkitarkastukseen joka minulla oli eilen. Synnytyksestä tuli eilen kuluneeksi 9 viikkoa ja 2 päivää, eli melko pian pääsin tarkastukseen. Onkohan se nyt 6 vai 8 ja 12 viikon välillä synnytyksestä tehtävä jos haluaa saada vanhempianpäivärahaa. Perus testit kuten hemoglobiinin, painon ja verenpaineen minulta kattoi lähes valmis terveydenhoitaja ja sen jälkeen lääkäri teki sisätutkimuksen. Ilmeisesti kaikki kunnossa kun ei mitään negatiivistakaan sanottu. Kaikki haavasta kohdun kuntoon on äitiyskortin mukaan ok. Sitä vain en muistanut kysyä, että nytkö saa alkaa käymään taas kuntosalilla ja harrastamaan muutakin liikuntaa kuin vaunulenkkejä. Tässä vielä tietoja verrattuna viimeiseen raskauden aikaiseen neuvolakäyntiin:

Jälkitarkastus 29.4. (Neuvola rv37+0, 17.2)
Paino: 81,5kg (86,2kg)
Hemoglobiini: 123 (117)
Verenpaine: 103/66 (117/73)
Pissa: puhdas (puhdas)

 Kuten aiemminkin sanottu, painoa on kamalasti vielä liikaa ja sille pitää kyllä nyt tehdä jotain. Hemoglobiini ja verenpaine ovat onneksi normaaleja. Hemppa tosin ei ole niin korkealla kuin ihan ensimmäisellä neuvola käynnillä raskauden alussa, jolloin se oli 144, mutta on onneksi normaali.

Myöskin neuvolan seinältä löytyviä tauluja.

  Eilen käytiin myös parin muun neuvolan järjestämän äitiysryhmäläisen kanssa kahvilla ja sen jälkeen kävin vielä ostamassa Victorialle parikin ihanaa mekkoa joista ainakin toinen pääsee hänen päälleen loppu viikosta valokuvaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti