lauantai 26. huhtikuuta 2014

Ideoita parvekkeen sisustukseen

  Asuimme tästä takaperin vuoden rivitalon ensimmäisessä kerroksessa vuokralla ja siellä meillä oli pieni katettu terassi sekä hieman pihaa. Olisin jo sinne halunnut hankkia jonkin näköistä sohva kalustoa, mutta se sitten jäi tekemättä ja anoppi osti meille silloin halvalla ruokailuryhmän fb-kirppikseltä. Maalliskuussa muutimme siis omistus asuntoon kerrostaloon jossa meillä on noin 140cm leveä ja noin kolme metriä pitkä parveke, jonne kyseinen ruokailuryhmä ei mahdu ja se meni anopin luokse muuton yhteydessä.

  Meillä oli keskiviikkona yhtiökokous jossa päätettiin mitä tehdään/ei tehdä parvekkeille. Heillä oli tehtynä tarjouspyyntö ja saatukin tarjous, mutta vain talon parveke puolen maalaamisesta. Meillä ei ole parvekelaseja ollenkaan joka on harmi, sillä sade säällä koko partsi on aivan märkä. Tulimme loppujen lopuksi sellaiseen tulokseen, että parvekkeet jätetään maalaamatta ja pistämme tarjouspyyntöjä lasituksista + maalauksista ensi vuotta ajatellen. Kokouksen jälkeen olen miettinyt, että jotain kivaa tuonne partsille pitää saada joka tapauksessa, jotta pääsen itsekin sinne istuskelemaan lämpiminä ja kauniina kesäpäivinä.

  Parvekkeelle olen miettinyt hakevani tällaista sisustusta ja tunnelmaa

Kuvat ovat minun pinterestistä kansiosta balcony jossa lisää minua inspiroivia kuvia.

  Netissä tuli sitten selailtua monen huonekaluliikkeen sivut läpi etsien sopivan kokoisia ja hintaisia kalusteita. Lopulta löytyi sopivan hintainen ja kivan näköinen, mutta kokoa ei lukenut missään. Kävimmekin tänään kauppareissun yhteydessä paikallisessa Maskussa katsomassa ja myöskin tilaamassa meille omat kesäkalusteet.

http://www.masku.com/tuotteet/c11-kesakalusteet-2014/c43-polyrottinkikalusteet/p2513-malibu/
 Kuva Maskun sivuilta.

Parvekkeelle tulee siis Maskun polyrottinkinen Malibu sohvaryhmä. Hintaa tällä on alunperin 795,- mutta se on tällä hetkellä 66% alennuksessa ja hinnaksi jää vain 269,- ja siihen sisältyy pöytä, sohva ja kaksi tuolia istuinpehmusteineen. Tämä on tilaustuote joten se on saatavissa aikaisintaan tulevana keskiviikkona jos se kerkeää kuormaan mukaan.

  Kun kalusteet ovat saapuneet ja olemme saaneet ne kasattua alan tarkemmin suunnittelemaan minkälaista kasvustoa haluan parvekkeelle sillä en ole mikään multasormi vaan aika huono pitämään kasveja elossa. Samoin mietteissä on haluanko parvekkeelle maton tai jonkinlaisia puulaattoja sillä parvekkeemme on laatoitettu ja se on hieman kylmä jalkojen alla. 

  Projektista lisää myöhemmin kun se edistyy.

4 kommenttia:

 1. Meillä kans ekaa kertaa oma parveke omassa kodissa, joten suunnittelua pukkaa =DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lueskelinki että ootte kans muuttanu uuteen omaan asuntoon :) Suunnitteleminen on tälläsis asiois onneks kivaa. Kun vaan rahaa ois tuhlata loputtomiin niin ois vielä kivempi ku vois toteuttaa kaikki ideat :D

   Poista
 2. Mulla on aina ollu tollasia pallovaloja ja aina niitä laitan ;) on ihan parhaita ;)

  VastaaPoista