keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

2kk neuvola

  Voi kun aika menee nopeaa. Meidän pikkuisella tuli sunnuntaina jo kahdeksan viikkoa täyteen ja tänään on 2 kuukautis päivä. Paljon on tässä ajassa opittu ja kasvettu puolin ja toisin. Victoria kasvanut pituutta ja painoa. Oppinut seuraamaan katsellaan ja ottamaan katsekontaktia. Hän hymyilee aivan ihania hymyjä koko ajan enemmän ja enemmän. Hän kannattelee päätään hyvin niin sylissä ollessaan kuin mahallaan maatessa. Me itse olemme kasvaneet vanhemman rooliin, vaikka vanhemmuus on ikuista oppimista ja osaamme tulkita hänen tarpeitaan ja huolehtia pikkuisesta kuten pitääkin.

  Victoria tykkää: syödä, kylpeä ja olla lähekkäin. Hän ei tykkää vaatteiden pukemisesta pään yli. Varsinkaan pipon pukemisesta. D-vitamiinia ei ole kiva syödä kun kokoonsa nähden iso lusikka lykätään suuhun.

  Neuvolaan menimme tälläkin kertaa vaunutellen, sillä auto on N:llä käytössä päivät ja samalla tulee tehtyä päivän lenkki. Harmitti vain kun Viccan kerkesi nukahtaa matkalla ja sitten hänet piti herättää perillä. Sain vastauksia mielessä käyneisiin kysymyksiin ja nyt on taas hyvä jatkaa. Victoria sai tänään myös ensimmäisen rokotteensa, eli suun kautta annettavan rotavirusrokotteen.

  Neuvolakortissa lukee tästä käynnistä näin: Rauhallinen ja tyytyväinen vauva. Kasvaa hienosti pelkällä rintamaidolla. Jäntevä tyttö, kannattelee päätä hienosti sylissä ja vatsamakuulla. Ollut pientä itkuisuutta, seurataan, voi antaa apteekin lääkkeitä vatsavaivoihin.

Mitat 2kk (6 vko 4 pvä mitat)
paino 4910g (4550g)
pituus 56,3cm (54,5cm)
pipo 38,4cm (37,5cm)

Vasemmalla synttäreille menossa (8 vko) ja oikealla fammun sylissä neuvolasta tulleena (2kk).

  Seuraavan kerran neidillä on neuvola tasan 3kk päivänä eli 23.5. Silloin on vuorossa kaksi rokotetta piikkinä ja seuraava rotavirusrokote suun kautta. Jännittää jo hieman etukäteen kuinka Victoria suhtautuu piikkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti