maanantai 30. kesäkuuta 2014

Vauvalle passi Viron matkalle

  Tulevan Viron matkan vuoksi sain viime viikolla tutkia pitääkö niin pienellä kuin Victoria on, olla passi Viroon matkustaessa. No poliisin ja Viking linen sivuilta löytyi, että jokaisella matkustajalla täytyy olla kuvallinen henkilökortti tai passi. Todella ärsyttävää kun on tottunut siihen ettei Ruotsiin matkustaessa tarvitse olla.

Passi vauvalle (kuva googlesta)

Torstaina sainkin sitten varattua ajan passihakemuksen tekoon ja aika meni vajaan kahden viikon päähän josta matkaan on sitten parisen viikkoa. Varaamani aika oli ensimmäinen mahdollinen vapaa ja nyt minulla onkin pienoinen stressi päällä passin kerkeämisestä. Poliisin sivuilla sanotaan toimitusaikojen olevan noin viikon, mutta ruuhka-aikoina saattaa olla pidempiäkin. Nyt kovasti toivonkin passin kerkeävän ajoissa, jotta jos joku niitä meiltä kysyy, ei tarvitse murehtia maihin jäämisestä.

  Passiin tarvitaan toki Victorian kuva ja sitä suuntasimme lauantaina ottamaan keskustaan. Nykyään on niin hienot systeemit, että kuva menee sähköisesti suoraan poliisille niin ei tarvitse murehtia kuvan muistamisesta vaan se odottaa meitä siellä valmiina. Ainut huono puoli on se etten päässyt näkemään Victoriasta otettua kuvaa, mutta sen tiedän, että kuva meni läpi eikä tarvinnut uusia räpsiä. En malta odottaa passin saamista käsiini.

3 kommenttia:

 1. Meidän pitää hankkia passi kans!! kauanko kesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikon päästä on vasta se hakemuksen teko poliisilaitoksella joten jää nähtäväksi kauanko menee saada passi. Ilmoittelen sitten tarkemmin.

   Poista
 2. Me ei olla hankittu edes Helmille vielä passia ja tyttö täyttää 2v. ohhoh :D Mutta ei ole ollut tarvettakaan vielä sellaiselle.. Kerrohan sitten kauan kesti ja paljon maksoi jne :)

  VastaaPoista