maanantai 30. kesäkuuta 2014

Bataattisosekeitto ja raparperi-kaurapaistos

  Viime viikolla kaupassa käydessäni päädyin ostamaan pitkästä aikaa bataattia sekä raparperia. Bataatista tarkoituksena tehdä sosekeittoa minulle ja hieman sosetta valmiiksi Victorialle ja raparperin suunnittelin käyttäväni jälkiruoaksi.

  Eilen päivällä ryhdyin valmistamaan aluksi raparperi-kaurapaistosta ja sillä välin kun se oli uunissa, tein sosekeiton. Ajattelin jakaa päästä napatut reseptit teidän iloksi tännekin.

Raparperi-kaurapaistos
noin 3:lle

200g raparperia
3/4dl sokeria
75g voita
2dl kaurahiutaleita


Raparperi-kaurapaistos

Pilko raparperit pieneksi ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle pari ruokalusikallista sokeria. Sulata voi ja sekoita sekaan sokeri ja kaurahiutaleet. Ripottele raparperien päälle. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa 30 minuuttia ja tarjoile jäätelön kanssa.

Bataattisosekeitto
2:lle

bataatti
2dl ruokakermaa
valkosipulia
mausteita oman maun mukaan (suola, basilika, timjami, pirppuri...)

Bataattisosekeitto

Kuori ja pilko bataatti (pilkoin bataatin noin 2cm x 2cm paloiksi jotta niiden keittämisessä ei menisi paljoa aikaa), kypsennä keittämällä. Valuta lähes kaikki vedestä pois, soseuta sauvasekoittimella, lisää ruokakerma, 2 valkosipulin kynttä ja mausteet. Kiehauta samalla sekoittaen. Tarjoile ruisleivän kanssa.

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Vähän nyt vanhaan postaukseen eksyi, mutta en malttanut olla kommentoimatta. Bataatti on myös mun yks lemppari, voisinkin sitä taas ostaa, hyvältä nimittäin näyttää keitto.
    Mutta toi raparperi kaurapaistos. Oon tässä vähän miettinyt, että voisikohan tuon raparperistakin toteuttaa, kun ylensä teen tuon omenasta, herkulliselta näyttää. :D Nyt kun saisin noita raparperejäkin jostain mukaani napattua.

    Kiitos vinkeistä! :) - ominsilmin.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto on kyllä hyvää, itse tosiaan laitoin vähän liikaa valkosipulia vain sekaan :P

      Mäki oon tehny omenasta ja nyt tosiaan raparperistä ton kaurapaistoksen ja tykkään kyllä molemmista. Isäni meinasi että hän tekisi semmoisen johon sekoittaa omppua ja raparperia, kuullosti mielestäni vähän oudolta.

      Itse ostin k-supermarketista 500g raparperia kunnes sitten kävin hakemassa isäni pihasta lisää.

      Ole hyvä :)

      Poista