tiistai 10. kesäkuuta 2014

Muutama sananen Uumajasta

  Jatkoa edelliseen postaukseen, nyt matka kohteena olleesta Uumajasta.

  Tänä vuonna Uumaja on oikein otollinen matkakohde sillä se on vuoden 2014 kulttuuripääkaupunki. Pitkin vuotta on kaikenlaista tapahtumaa ja moniin museoihin on tämän vuoksi ilmainen sisäänpääsy. Uumaja on kooltaan suunnilleen saman kokoinen kuin Vaasa ja keskustan kiertää hyvin neljässä tunnissa. Monet liikkeet on myös keskitetty torin ympärille, mutta löytyy niitä toki kauempaakin jos vain on aikaa kierrellä enemmän.


  Satamasta Uumajaan pääsee bussilla 10€/per suunta/per hlö. Eli ei mitenkään hirveän halvat bussimatkat, mutta kyllä sen nyt maksaa ettei paria kymmentä kilometriä tarvitse kävellen tai taxilla mennä. Matka kestää suunnilleen puoli tuntia ja mielestäni se meni aika nopeasti. Vaunut saa bussin tavaratilaan ja meidän ei ainakaan tarvinnut laittaa vaunuja ollenkaan kasaankaan kun ne mahtuivat koottuna hyvin tavaratilaan. Victoria istui sylissäni molemmat bussimatkat ja katseli menoa kovasti, joskin takaisin satamaan mennessä toinen väsähti ja nukahti syliini, mutta heräsi sitten satamassa uusiksi.


  Uumaja on mielestäni aika kiva ainakin sen mitä olen kerennyt kahdella reissulla siihen tutustumaan. Meillä oli tällä kertaa vähän ikävä sää, Uumajassa nimittäin satoi hieman vettä, mutta ei se mennoa haitannut. Neljässä tunnissa kerkeää hyvin kiertelemään keskustaa varsinkin jos tietää minne mennä tai mitä etsii, mutta kyllä molemmilla reissuilla olisin kauemmin halunnut viipyä paikan päällä. Joskus pitää kyllä ostaa hotelli paketti ja viipyä Uumajassa vuorokauden. Viimeksi tuli keskityttyä enemmän sisustusliikkeissin, mutta tällä kertaa kiersimme Åhlensin ja Lagerhausin sekä kaksi keskustan ostoskeskusta, MVG:n ja uuden Utopian.


Utopiassa oli ihana liike nimeltä Tehörnan, sieltä tuli ostettua jotain pientä. Tykkäsin Utopian katosta.

Vaunujen kanssa meno on kyllä hieman hidasta ja koska olimme lauantaina paikan päällä, olivat ihmiset viettämässä vapaapäivää keskustassa. Lähes jokainen kahvila oli todella täysiä ja me vaunulliset ja vauvalliset olimme vähän ärsyttävässä tilanteessa. Muut vaunulliset syöttivät lapsensa toisen ostoskeskuksen vessassa, mutta meidän pienellä nälkä iski vähän myöhemmin, jolloin ihmiset olivat alkaneet jo lähteä kotiin päin kun kaupatkin olisivat enää tunnin kaksi auki, niin mahduimme yhteen kahvilaan istumaan ja pääsin ruokkimaan jälkikasvuni. Myöskin molemmissa ostoskeskuksissa hissillä meneminen oli vähän hankalaa. Tai ei se meneminen vaan hissien määrä suhteutettuna siihen määrään jotka tarvitsivat hissiä. Myöskin vessat Utopiassa olivat vähän hankalat. Ne olivat toisessa kerroksessa ja jono kasvoi todella nopeasti sillä vessoja ei kovin monta ollut.


Kuvasaldo Uumajasta jäi taas todella pieneksi, sillä vaunujen kanssa homma oli vähän hankalaa. Varsinkin kun neiti heräsi ja siirtyi kantoreppuun, ei kädet tahtoneet aivan kaikkeen riittää. Lainasin siis muutaman kuvan kanssa bloggaajilta. Ostoksetkaan eivät olleet tällä kertaa kovin isot, mutta kyllä sentään jotakin lähti mukaan. Minua jäi kyllä harmittamaan se etten kerennyt uudestaan Lagerhausiin tekemään isompia ostoksia ja en myöskään kerennyt poiketa ihanassa Design butikenissa. Ensi kerralla täytyy keskittyä taas sisustusliikkeisiin paremmin.

Osa kuvista lainattu Jenniltä täältä ja osa Sannikselta täältä.

2 kommenttia:

  1. näyttää ihan kivalta paikalta ja aurinkoisella säällä varmasti käymisen arvoinen paikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta höpiset :) en ole itsekään päässyt aurinkoisella säällä vielä Uumajaan. Viimeksi satoi lunta, nyt vettä...

      Poista