keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Painonpudotus urakka vol. 2

  Eilen meni hermot. Nimittäin ulkoiseen olemukseeni. Siihen, että käsivarret löllyvät ja harva paita tai takki menee päälle tämän takia. Siihen, että näytän edelleen olevani 30. viikolla raskaana. Siihen, että joudun käyttämään äitiyshousuja ja lökäreitä edelleen kun muut housut eivät mahdu jalkaan. Siihen, että peilistä katsottuna pää näyttää todella pieneltä muuhun kroppaan verrattuna ja leukoja on kaksi.

  Joillakin onnekkailla raskauden aikana kertyneet kilot lähtevätkin matkoihinsa parhaillaan parissa kuukaudessa synnytyksestä, mutta kuten kuukautistenkin kanssa, minä en kuulu tähän onnekkaiden joukkoon. Kuten aiemmin mainitsinkin, kiloja jäi sairaalaan noin kahdeksan, mutta niistä neljä on tullut takaisin. Varmasti jos olisin heti alusta alkaen syönyt terveellisesti, olisi niitä kiloja pudonnutkin, mutta ei. Söin karkkia ja suklaata päivittäin lähes pääsiäiseen saakka ja viikoittain senkin jälkeen. Roskaruokaa ja limuja on myös tullut syötyä ja juotua ihan liikaa. Vaikka olen pari viikkoa yrittänyt syödä terveellisemmin, olen eittämättä syönyt liikaa joka tapauksessa.

  Tämän vuoksi päätin liittyä takaisin kalorilaskuriin. Olen ollut aikaisemminkin mukana, mutta puoleentoista vuoteen en ole laskenut syömiäni kaloreita. Valitsin tavoitteksi ruokavalio terveelliseksi, sillä tätä vaihtoehtoa suositellaan imettäville. Imettäessä ei kannata alkaa liian nopealla tahdilla laihduttamaan, sillä kyseinen prosessi voi vähentää maidon tuotantoa ja toisaalta laihduttaessa rasvakudokseen kertyneet ympäristömyrkyt voivat erittyä maitoon.

  Viime viikkoisessa kehonkoostumusmittauksessa sain tietää, että lepoaineenvaihduntani (normaaleihin elintoimintoihin kuluvat kalorit vaikkei tekisi mitään muuta kuin makoilisi) on 1580 kcal. Päivän mittaan tulee käveltyä ympäri asuntoa, kanniskeltua ja imetettyä Victoriaa, mahdollisesti tulee käytyä kaupassa ja lenkillä ja kaikki nämä lisäävät kalori tarvetta. Laskurin mukaan minulle sopiva kalori tavoite on 2276 kcal päivässä ja sillä määrällä pitäisi laihtua puoli kiloa viikossa.

  Katsotaan nyt kuinka hyvin näillä keinoin lähtee paino putoamaan.

10 kommenttia:

 1. mä kuulun kanssa näihin epäonnekkaisiin joilta ei kilot jää synnärille.. sain tehdä aikamoisen duunin että sain painon putoamaan ja silti jäi plussan puolelle.. nyt tässä raskaudessa oon yrittänyt edes vähän hillitä kaikkia mielihaluja en meinaan halua enään tollasta +15kg lähtee pudottaa...
  mutta tsemppiä sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo seuraavan kerran kun ajatus raskaaksi tulla niin pakko hillitä omia mielihaluja jottei tarvitse tapella kilojen kanssa samalla tavalla.
   Kiitos tsempeistä ja samoin sinulle näin etukäteen :)

   Poista
 2. Ihanan avoimesti kerrot painonpudotuksesta ja syistä miksi ne kilot ei karise, nyt vaan tsemppiä ruokavalion kanssa ja toivotaan että pääset toivomiisi mittoihin:) itse kuulun niihin onnekkaisin, mutta en silti vielä ole itse tyytyväinen todellakaan.. Maha roikkuu kun mikäkin tyhjä pussi yms.. Sait mutkikin ajattelemaan tota kalorilaskuriin liittymistä :) mahtava blogii, jäin lukijaksi.

  http://tiitutiiakatriina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mielipiteestäsi :) Mielessäni ei edes ollut muita tapoja jolla kertoa :P Varmasti itsellenikin jää nahkapussi jonka sitten vuosien kuluessa tarkoitus kiinteyttämällä hävittää :D

   Ja tervetuloa lukijaksi :D

   Poista
 3. Tsemppiä pudotukseen, perässä tullaan!!

  VastaaPoista
 4. Eikö normaali miehen tavoitekalorit ole 2000 päivässä ja naisen 1800? Jostain ainakin oon niin lukenu, mut voin olla väärässä :D Onnea matkaan kuitenkin, vauvakilot on todella hankalat saada pois!! Itsekin vaikea jättää karkit pois mutta yritys on kova..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikuisen keskiverto henkilön suositus on 2000kcal. Mutta minulla hieman korkeammalla tällä hetkellä sillä tosiaan jos vain makaisin koko päivän kuluttaisi se 1580kcal, kaikki tekeminen lisää määrää jonkin verran ja imetys lisää vielä 300-500kcal. Eli minulle se reilu 2200 on tällä hetkellä sopiva ettei liian nopeaa paino lähde putoamaan.
   Ja kiitos tsempistä, toivotaan että nyt lähtis kilot karisemaan :)

   Poista
 5. Tottakai se riippuu kuinka ihmiset kuluttaa kalorimääriään. Muistaakseni muutes imetys kuluttaa 200-300 kaloria eikä yhtään enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa täällä: http://www.keventajat.fi/hyvinvointi/terveys/imettavan-aidin-kevennys, sen sanotaan kuluttavan juurikin 500-700kcal ja täällä: http://www.mammadieetti.net/ohjeet/imetys.htm puhutaan 500kcal.

   Poista