sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Valokuvauksia, värejä, juoksemista ja hyvää ruokaa

  Huh huh. Tässä on takana pari aika toiminnan täyteistä päivää.
  Perjantaina ohjelmassa oli valokuvaus minun ja Victorian kesken. Seppälän valokuvaamossa oli nimittäin perjantaina ja lauantaina mahdollisuus mennä ajanvarauksetta äitienpäiväkuvaukseen. Se kustansi vain 14,90€ ja hintaan sisältyy yksi 14x18cm kuva. Olimme aikaisin paikalla sillä arvasin, että Victoria pitää syöttää ensiksi, jotta hän on tyytyväinen kuvauksen ajan. Kuvaus oli nopeasti ohitse ja kuvista tuli oikein kivoja, oikeastaan niin kivoja, että "jouduin" tilaamaan vielä kaksi kuvaa lisää. Lisäkuvat kustansivat 12€/kpl, mutta se ei haittaa, sillä itse kuvaus oli kumminkin niin edullinen. (Näin siis kuvat samantien ja tilaus tehtiin samalla.) Kuvauksen jälkeen suuntasimme keskustaan odottamaan, että N hakee meidät kotiin. Samalla kun hän lastasi Viccanin ja vaunut autoon, kävin hakemassa Wasamovelta osallistujapakettini lauantaiseen Väriestejuoksuun.

  Samaisen päivän iltana menimme vielä Viccanin fammun luokse moikkaamaan N siskon miehen perhettä, joka on tullut Hollannista vierailemaan tänne Vaasaan. N lähti välillä soittelemaan rumpuja ja minä jäin anopin luokse istumaan. Juttua riitti taas ihan kiitettävästi ja aika kului sutjakkaasti. Kymmenen aikaan oli kumminki pakko lähteä kotiin laittamaan tavaroita kasaan lauantaita varten.

  Lauantaina lähdimme kotoa puolenpäivän aikaan suuntana valokuvaamo Foto Airaksinen. Olin varannut Victorian vauvakuvauksen nimittäin eiliselle. Kuvauksessa olimme kolmistaan perheenä ja otimme vauvakuvien lisäksi perhekuvat. Kuvat vaikuttivat hyvältä ainakin ne muutama minkä näin. Koevedokset saamme hakea ensi viikolla. Samalla sain vihdoin ja viimein tilattua marraskuussa otetut masukuvat. Tarkoitushan oli tilata kuva kun olisin mennyt ison masun kanssa kuvaukseen, mutta neiti päätti syntyä ennen kuin kerkesin siihen.

  Kuvauksen jälkeen suuntasimme syömään työpaikalleni, jotta saisin samalla vaihtaa vaatteeni. Edessä oli nimittäin Suomessa ja Vaasassa ensimmäistä kertaa järjestettävä väriestejuoksu. Kyseessä oli siis 5km juoksu ilman kilpailua. Tarkoituksena pitää hauskaa ja noin kilometrin välein ylittää tai alittaa esteitä ja niiden yhteydessä tulla värjätyksi värikkäällä maissijauholla.

Itse ilmoittauduin tapahtumaan helmikuussa vielä odottaessani Victoriaa. Silloin mietin kuinka kerkeän toipumaan synnytyksestä ja joudunko ryömimään koko matkan. Synntyksestä olen toipunut hyvin, mutta kiloja on vielä ihan liikaa ja olen rapa kunnossa. Osan matkasta hölkkäsin ja osan jouduin kävelemään, sillä pohkeeni vetivät ihan jumiin. Joka tapauksessa hauska tapahtuma ja jos se vain järjestetään jatkossakin Vaasassa, aion osallistua. Toivottavasti 20 kiloa kevyempänä ja paljon parempi kuntoisena.

Minä oikealla.

  Juoksun jälkeen N haki minut ja suuntasimme äitini luokse, sillä veimme Victorian sinne hoitoon siksi aikaa kun me menimme N perheen kanssa syömään ulos. Suuntasimme 12 henkisen porukan kanssa Il Bancoon joka on Italiailainen ravintola. Tämä oli minulle ja N:lle ensimmäinen kerta kyseisessä paikassa ja tykkäsimme. Hintataso on suunnilleen sama kuin Fransmannissa. Me molemmat söimme oikein hyvää härän sisäfilettä ja lohkoperunoita konjakkikastikkeessa. Jälkiruoaksi N otti viskin ja minä jäätelöannoksen jossa oli italialaista suklaa- ja vaniljajäätelöä, vadelmasorbettia, kermavaahtoa ja marjoja. Illallisen jälkeen suuntasimme hakemaan Victoriaa ja sen jälkeen käymään vielä N kaverin luona, joka on muuttanut yhteen tyttöystävänsä kanssa.  Kotona olimme vasta joskus kymmenen jälkeen illalla ja vaikka juoksun rannekkeella olisi päässyt after run bileisiin veloituksetta päätin jättää karkelot väliin niin oman väsymykseni kuin Victoriankin vuoksi. Vaikka olikin raskas päivä, oli se myös todella kiva ja antoisa.


  Oliko joku lukijoista mukana väriestejuoksussa tai oletteko osallistumassa tuleviin 
väriestejuoksuihin jollakin muulla paikkakunnalla tänä kesänä?

2 kommenttia:

 1. etsiskelin tässä mamma blogeja ja satuin löytämään tän sun ja liityinkin lukijaksesi :)
  haluun nimittäin seurailla just oman ikäisten lapsi arkea ja sä näytät päivittelevänkin usein, jesjes :D
  Kiva idea muuten käydä valokuvauttaa raskaus masu, voisin itekkin käydä kyselee vähän hintoja noista valokuvaus liikkeistä!

  Itelläni on yksi 1v8kk ikänen tyttö ja elokuussa syntyy toinen lapsi sitten meiän perheeseen!

  http://nede93.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Voi kun kiva :) Tervetuloa seurailemaan. Tykkään samoin seurailla ikäisteni mammablogeja ja yritän päivittää useamman kerran viikossa, mutta tämä viikko on ollut hieman hankala neidillä niin kaikki oma tekeminen on jäänyt reippaasti taka-alalle, mutta eiköhän tässä taas tahti parane piakoin :)

  Kannattaa kyllä ikuistaa raskausmasu. Itseäni hieman harmittaa kun en kerennyt mennä enää kuvaukseen kunnon masun kanssa.

  VastaaPoista