keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Neuvola 31+2

  Hirveän pitkältä ajalta tuntui edellisen ja tämän päiväisen neuvolan välissä oleva aika. No olihan se viisi viikkoa, mutta välissä kerettiin käymään uumajassa, joulu tuli ja meni, samoin uusi vuosi. Tällä kertaa ei sentään satanut neuvolaan mennessä, mutta kyllä alkaa nämä kelit tympiä pikku hiljaa. On niin syksyinen/keväinen olo jatkuvasti, on pimeää ja märkää ja asteetkin nollan yläpuolella koko ajan. Siitä, että ollaan plussan puolella, en valita, mutta kaikki muu. Olisi se kiva saada edes kuukaudeksi vähän pakkasta (sellaiset -4-10 olis ihan sopiva) ja ennen kaikkea lunta tuomaan valoa tännekin. Loppu viikoksi onkin luvattu pakkasta ja hieman lumisadetta, mutta kauankohan sitä kestää taas.

  Nyt vähän karkasin aiheesta. Neuvola oli siis tänään aamusta ja siellä otettiin taas ne perus jutut ja juteltiin vaivoista, tunteista ja fiiliksistä. Neuvolassa minulle selvisi myös sen seuraavan äitiyspoli käynnin tarkoitus joka on siis kasvukontrolli niiden kahden napasuonen vuoksi.

Arvot tällä kertaa (suluissa 5.12 neukku)

Paino: +844g/vk (+700g/vk)
Verenpaine: 124/70 (117/63)
Pissa: puhdas (puhdas)
Hemoglobiini: 136 (ei mitattu)
Sydämen syke: +141 (+130)
Liikkeet: + (++)
SF-mitta: 27cm (24cm)
Tarjonta: raivotarjonta (poikkitila)
Turvotus: vähän (ei)

  Ihan hyvältä näyttää kun verenpaine ja hemoglobiini on edelleen hyvät. Paino on nyt noussut enemmän kuin aiemmin, ehkä se joulukin ja ne karkit vaikuttivat asiaan vähän. Nyt SF- mitta oli pudonnut keskikäyrän alle kun se aiemmin on ollut keskikäyrän yläpuolella. Seuraava neuvola menikin sitten taas lähes kuukauden päähän. Sopivasti juuri sille päivälle kun minulla alkaa äitiysloma.

2 kommenttia:

 1. Paljonko noita loppuajan neuvoloita on sitten esim. 25 viikon jälkeen, tai ylipäänsä käyntejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... tarkkaan en osaa vastata, mutta minulla raskausajan käyntejä on ollut tähän mennessä 9, niistä 2 lääkärineuvolaa ja 1 kasvukontrolli ja rakenne ja nt-ultra (ne näkyvätkin tuolla omalla välilehdellään raskauden eteneminen). Osaan sanoa varmasti, että minulla on ainakin 1 neuvola ja 1 kasvukontrolli jäljellä. Vaasan kaupungin sivujen mukaan ainakin aikaisemman neuvolaseurannan ohjelman mukaan käyntejä olisi vähintään kaikenkaikkiaan 13-15 + ultrat, mutta neuvolaseurantahan muuttui tuossa syksyn tai vuoden vaihteen aikana koko maassa hieman harvemmaksi. Mutta kaikilla käyntien määrä katsotaan henkilökohtaisesti, toiset tarvitsevat useampia käyntejä ja toiset harvemmin.

   Tajusitkohan mitään kun keskittyminen on ihan outoa taas.

   Poista