keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kontrolli 35+2

  Minulla oli tänään nyt sitten se toinen kontrolli käynti äitiyspoliklinikalla. Alunperin sen olisi pitänyt olla vasta viikon päästä ja ainoastaan siitä, että pirpana on kasvanut normaalisti. Tammikuun aikana kun pirpana päättikin kääntyä takaisin poikittaiseen perätilaan niin aikaistettiin käyntiä viikolla ja saatiin siihen samaan sitten tuo käännön yritys.

  Painelemalla lääkärikään ei osannut sanoa varsinaisesti kuinka päin tämä vauveli tuolla masussa asustaa, mutta kun otettiin ultra esiin niin siellä se meininki oli edelleen sama kuin aiemminkin. Lääkäri mittaili siinä reisiluun, pään halkaisijan ja muitakin kuten lapsiveden määrän. Pirpana on hyvin kasvanut ja vastaa viikkoja ja painoa arviolta sen 2500g. Lapsivettä oli kuulemma vähän niukasti eli enemmänkin saisi olla, mutta liian vähän sitä ei ollut.

  Lääkäri koitti käännöstä pariin otteeseen, mutta ei tuo meidän jääräpää tahtonut liikkua mihinkään suuntaan. Kääntämisestä itsestään sen verran, että vähän epämukavaltahan se tuntuu kun joku painaa vattaa ja sen sisälmyksiä ja koittaa työntää vauvaa toiseen asentoon, mutta ei se kipeää oikeastaan ottanut. (Se että lapsivettä ei ollut niin hirveästi, vaikuttaa kääntämiseen ja sen onnistumiseen ja samoin tuo istukan edessä oleminen.)


  Koska kääntäminen ei onnistunut, saatiin minut samantien laitettua onneksi magneettikuvaukseen niin nähdään voinko synnyttää pirpanan alakautta vaikka hän olisikin perätilassa vai mennäänkö sektiolla. Tällä viikolla saankin tietää lopputuloksen sillä heti tietoa ei saanut kun röntgen lääkärin täytyy tehdä ne mittaukset. Tällä hetkellä synnytys alateitse ei välttämättä ole edes mahdollinen vaikka tilaa löytyisikin. Lääkäri kertoi, että mielellään jos alateitse synnyttää perätila vauvan niin silloinkin pepun olisi parasta tulla edellä, mutta tällä hetkellä ulos ollaan tulossa varpaat edellä niin saa nähdä.

  Itsehän siis mielelläni synnyttäisin vaikka perätilassa oltaisiinkin ja jos vain olosuhteet asian sallivat, mutta tärkeintä on, että pirpana tulee terveenä ja ehjänä ulos. Tällä tietoa jos mennään sektiolla, niin se olisi todennäköisesti 39. raskausviikolla, mutta jos edellytyksiä alatie synnytykselle on niin minut otettaisiin viimeistään viikolla 41 osastolle ellei sitä ennen ole käynnistynyt itsekseen.

  Tällä hetkellä siis odotellaan aluksi magneettikuvauksen tuloksia ja sen jälkeen katsotaan jatkoa ja toivotaan samalla, että pirpanan malttaisi kääntyä raivotarjontaan takaisin.

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti hän kääntyisi siellä itsekseen.
  Mulla viikkoja nyt 35+5 ja vauva on onneksi kääntynyt vihdoinkin raivotarjontaan. Ja toivottavasti ei nyt saa päähänsä alkaa heittämään enää mitään kuperkeikkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan kovasti todellakin. Sormet ja varpaat ja kaikki ristissä :D
   Toivottavasti sulla maltetaan pysyä nyt rt:ssä.

   Poista