torstai 13. helmikuuta 2014

Edessä oleva synnytys ja tapa jolla vauva tuodaan maailmaan

  Sain eilen odottamani puhelun sairaalalta. Viime keskiviikkona kun pirpanan kääntöyritys ei onnistunut, kävin magneettikuvauksessa, jotta saatiin tutkittua voinko synnyttää perätila vauvaa. Minulle kerrottiin, että tuloksista ilmoitetaan puhelimitse kun tiedetään paremmin.

  Lääkäri kertoi, että lantiossani on yksi kohta jonka takia alatie synnytys ei siis ole mahdollinen vaan edessä on suunniteltu sektio. En huomannut kylläkään kysyä, että jos vauva kääntyy raivotarjontaan niin kai silloin saan synnyttää alateitse. Pitääkin tämä muistaa kysyä myöhemmin. Sektion ajankohta olisi siinä raskausviikolla 39 todennäköisesti, mutta kätilö ilmoittelee minulle tarkempaa ajankohtaa myöhemmin.

  Koko ajatus sektiosta ahdistaa jonkin verran. Miten se sujuu, onko vauva terve, kuinka kipeä olen leikkauksen jälkeen ja kuinka kauan, vaikuttaako leikkaus maidon nousuun ja imetykseen tai millainen suhde minulla tulee vauvan kanssa?

  Kokemuksia ja ajatuksia otan mielelläni vastaan.

1 kommentti:

  1. Kokemuksia sektiosta ei ole, mutta toivotaan vauvan vielä kääntyvän, jos saisit edes yrittää alakautta synnyttämistä! Tsempit :)

    VastaaPoista