torstai 13. helmikuuta 2014

Suunniteltu sektio

  Nyt se on selvillä. Nimittäin meidän vauvan syntymäpäivä. Kätilö soitteli ennen puoltapäivää ja ilmoitti tulevan aikataulun. Keskiviikkona 5.3 pitäisi aluksi mennä laboratorioon antamaan verinäyte, sieltä sitten A4 eli synnytys osastolle saamaan info leikkauksesta ja meidän vauvan syntymäpäivä tulee olemaan perjantaina 7.3 (ellei itse aio pihalle aiemmin tai käänny raivotarjontaan).

  Muistin myös kysyä koska vauvan tarjonta vielä tarkastetaan ja se tarkastetaan vasta ennen leikkausta ja jos vauva on kääntynyt niin sitten leikkausta ei tehdä.

  Sain myös huokaista helpotuksesta meidän muuton suhteen. Jännitin sitä jos leikkaus olisi viikkoa aikaisemmin, makaisin itse sairaalassa kun meillä on muutto ja murehdin, että osaisiko tuo ukko katsoa kaikki tavarat oikeaan osoitteeseen ja siivottua vanhan kämpän kuntoon. No nyt ei tarvitse sitä murehtia vaan koska itse en voi kannella tavaroita paljoakaan niin saan hoidettua siivouksen vanhalla kämpällä.

 Raskautta on siis jäljellä enää kolme viikkoa ja yksi päivä.

3 kommenttia:

 1. Onks sun synnytyssairaala TAYS? Ite just tulin sieltä 4 a:lta eilen pois. Mukava osasto ja ihana henkilökunta <3 Koko ajan käytiin kyselemässä vointia, ite olin siellä sen takia että neiti meinaa tulla jo viikolla 26 ulos... Mutta onneks pääsin kuitenki sieltä kotiin lepäämään. Mutta jos tiistaina tai sitä ennen alkaa kipeesti supisteleen ynm. niin joudun takasin...

  Älä jännitä leikkausta :) Se menee hyvin. Itellä oli hätäsektio ja sitä ei ehtiny oikein sitä ennen miettiin. Muista vaan leikkauksen jälkeen suihkutella paljon haavaa ja nousta sängystä sillä tietyllä tavalla ettei satu. Niitit multa otettiin 7 päivän kuluttua ja sit pidetään liimakangasta vuorokauden jolloin ei saa käydä suihkussa ja sit kannattaa mennä neuvolaan poistaan sen että saa sen nätisti pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan Vaasan keskussairaalassa synnytän. Eiköhän sielläkin ihan mukavaa henkilökuntaa ole, monesti ainakin saanut lukea paikallisesta ilmaislehdestä ruusuja synnärin henkilökunnalle.

   Voi toivottavasti sulla neiti malttais pysyä vielä kyydissä, vähän turhan aikaista vielä pyrkiä pois.

   Mietinki tota että varmaan jollakin tavalla kyljen kautta saa "kieriä" ylös sängystä ettei kisko sitä haavaa :P Toivottavasti se haava paranee melko nopeaa tahtia.

   Poista
  2. Aa okei. Juu ja ku vielä esikoinen synty tosiaan hätäsektiolla rv. 31+3 niin ei tartte olla sit toista keskosta. Olis parempi että pikku sisarukset näyttäis iso veikalle kuinka ollaan mahassa pitempään :D

   Juu. Muistaakseni piti mennä eka kyljelle ja sit liu'uttaa jalka laidan ylös ja samalla hitaasti nousta ja samalla lailla hitaasti takasi makuulle ja tuli muita sektio treeni ohjeita. Kyllä mulla muuten haava parani hyvin, mutta iho haava ainaki repes, kiitos väkivaltasen eksän... Nyt on 3,5 cm arpi kaunistamassa mahaa <3

   Poista