torstai 5. syyskuuta 2013

Positiivista mahan kasvua.

  Kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, kerroin raskaudestani töissä, aluksi pomolle ja sen jälkeen muille samassa vuorossa oleville. Pomo vaan meinasi että hän tiesi jo, että näkyy päälle (ei maha vaan, että raskaus huokuu päälle päin tai jotain sinne päin). Ei siinä mitään, onnitteli ja ehdotti jos pitäisin tämän vuoden talviloman ja ensi vuoden kesäloman ennen kuin jään äitiyslomalle, eli pääsisin aloittelemaan lomani jo tammikuun puolenvälin paikkeilla. Kerroin että haluaisin pitää talviloman ennen joulua, jotta voisimme lähteä N kanssa jonnekin lämpimämpään lomailemaan vielä kun maha ei ole hirveän iso ja jaksaa paremmin puuhata kaikkea. Laskeskelin, että kesälomaa saisin sellaiset parisenkymmentä päivää joiden pitämisen aloittaisin tosiaan tammikuun puolenvälin paikkeilla ja sen jälkeen jäisin heti mammalomalle.

  Ne työkaverit joille olen kerennyt kertomaan on osa ollut ehkä hieman yllättyneitä, mutta kovasti onnitelleet ja olleet iloisia puolestani. Eräs työkaveri sanoikin, että oli juuri katsonut mahaani, josko olisin raskaana, muttei kehdannut kysyä ja ihan hetkeä myöhemmin kerroinkin asiasta. Vielä on pari jolle en ole kertonut ollenkaan.

  Huomasinpa muuten, että maha alkaa pikkuisen jo näkymään. Viikkoja on nyt kasassa siis13+3 joten tästä se suureneminen sitten taitaa alkaa :P

  Tässä vielä tämän raskausviikon tapahtumat vau.fi:n mukaan:

14. raskausviikko

Sikiön paino: 35 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 7 cm
Koko pituus: 8,5 cm
SIKIÖ

14. raskausviikkoTämän viikon alussa sikiö on 11 viikon ikäinen. Etenkin aivojen etuosa kasvaa. Sikiön luuydin, maksa ja perna tuottavat verisoluja.
Sikiö kasvaa voimakkaasti ja liikkuu paljon. Vaikka tuleva äiti ei vielä tunnekaan sikiön potkuja, sikiö tuntee jo äidin. Kohtua varovasti painettaessa sikiö liikkuu. Varpaiden ja sormien kynnet ovat kehittyneet ja lapsella on jo hiuksia ja kulmakarvat.

NAINEN
Odottava äiti kasvaa myös, kohtu on nyt greipin kokoinen. Joidenkin mielestä kasvava vatsa vaatii totuttelua, onhan nykyajan kauneusihanne tikunlaiha. Keskimääräinen painonnousu raskauden aikana on 10-16 kg. Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana painon ei juuri kuuluisi nousta, ja loppuajan sen tulisi nousta tasaisesti ja asteittain. Normaali painonnousu on 200–800 grammaa viikossa.
Jotkut raskaana olevan naiset kärsivät päänsäryistä, joista saa enimmäkseen syyttää progesteronia. Riittävä vedenjuonti ja päivittäiset kävelylenkit saattavat auttaa.  Särkylääkkeistä parasetamoli on sopiva kaikissa raskauden vaiheissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti