maanantai 23. syyskuuta 2013

Mietteitä Bola -korusta

  Tässä raskauden pikkuhiljaa edetessä, olen miettinyt Bola -korun hankkimista ja aloinkin pähkäillä onkohan siitä oikeasti minkäänlaista hyötyä ja onko korun ääni kuinka kova, eli häiritseekö se ääni vain korun roikkuessa tuosssa mahan päällä vai kuuleeko sitä edes?

Jonkun tällaisen voisin ehkä kotiuttaa itselleni. Kuvat google.fi

  Netissä Bola -korusta kerrotaan näin:  
Meksikolainen bola on kaunis helistinkoru odottavalle äidille. Korun sisällä on pieni ksylofoni, jonka päällä pikkuruinen pallo tanssii pitäen erityistä, hienoa hiljaista ääntä odottavan äidin liikkuessa. Korua pidetään roikkumassa vatsan päällä ja jo 20:nen raskausviikon jälkeen lapsi voi kuulla ja tunnistaa äänen. Korun maaginen ääni rauhoittaa lasta kohdussa raskauden aikana. Bola-korua säännöllisesti käytettynä, syntymän jälkeen lapsi tunnistaa tutun helinän, joka tyynnyttää häntä. Toimii siis myös imetyskoruna -lapsen ja äidin yhteisiin hetkiin.

  Mitenkäs muilla äideillä, onko kokemusta, tykkäättekö, kannattaako hankkia?

2 kommenttia:

  1. Se on tosi hiljainen se ääni, ja en kyllä sanoisi että siitä mitään niin sanottua hyötyä on, mutta onhan se nätin näköinen :) Itsekkin edellisen raskauden aikana hankin, ja eipä sitä ole tullut käytettyä raskauden jälkeen :) Mutta jos koruja tykkää käyttää, niin miksei sitten tämmöistä, on ne todella kauniita :)

    VastaaPoista
  2. Itsellä on ollut käytössä tämän toisen raskauden aikana... ehkä enemmän näön vuoksi :)
    Mielestäni on kaunis, kun on pyöreä masu ja siinä päällä kilisee pyöreä koru.
    Kun pujotin ekaa kertaa korun kaulaani ja kilinä alkoi, myös masuasukki alkoi liikkumaan enemmän masussa <3

    VastaaPoista