maanantai 14. heinäkuuta 2014

Paprikat jauheliha täytteellä

  Kun vielä puolisentoista vuotta sitten asuin yksikseni, kokeilin kerran valmistaa ruoaksi täytettyjä paprikoita. En muista mitä muuta niihin laitoin täytteeksi kuin jauhelihaa ja ruokakermaa, mutta viime viikolla sain idean kokeilla kyseistä ruokaa pitkästä aikaa. Tällä kertaa ni
istä tuli parempia, täyttävämpiä, eikä niin löysiä sisustaltaan.

Ohje jauheliha täytteisille paprikoille

4 isoa paprikaa
1dl keittämätöntä riisiä
700g jauhelihaa
1 sipuli
2dl ruokakermaa
150g juustoraastetta
mausteita oman maun mukaan (paprika, jauhelihamauste, pippuri, valkosipuli, basilika...)

1. Ruskista ja mausta jauheliha ja keitä riisit. Sekoita keskenään kattilassa.
2. Kuullota pilkottua sipulia hieman pannulla ja lisää jauhelihan ja riisin joukkoon. Lisää ruokakerma ja 100g juustoraastetta.
3. Puolita paprikat ja annostele täytettä puolikkaiden sisään. Lisää loput juustosta  Valmista 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai niin, että juusto ruskistuu hieman. Tarjoile lämpimänä salaatin kera.

Jauheliha täytteinen paprika. Pahoitteluni likaisesta lautasesta, kerkesin yhden syömään ennen kuin keksin ottaa kuvan.

2 kommenttia: