lauantai 26. heinäkuuta 2014

5kk neuvola kuulumisia

  Niin vain on mennyt taas kuukausi ja muru on hieman vanhempi, isompi ja osaavampi. Keskiviikkona tuli 5 kuukautta täyteen ja torstaina kävimme neuvolassa.

Neiti oppi kääntymään selältä mahalleen menneen kuun aikana. Aamulla heräämisen jälkeen neiti viihtyy selällään pitkänkin aikaa, mutta muuten päivällä oltaisiin mieluummin vatsallaan. Samoihin aikoihin kääntymisen kanssa, Victoria oppi pärisyttelemään huuliaan. Itse olen hänelle niin tehnyt paljon myös. Välillä kuola lentää niin että huhhuh. Sormet ovat myös usein suussa, kuten rätit ja moni muu juttu mikä käteen sattuu. Harmikseni nyt viime viikon aikana pelkästään peukku on tahtonut mennä sinne suuhun ja sitä en halua. En halua, että Victoria alkaa imeä peukkuaan ja että se jäisi tavaksi sillä se saattaa olla todella hankala vieroittaa. Mieluummin tutti sitten jos se vain neidille kelpaisi.

Odoteltiin junaa. Neiti vakavana rattaissa.

Neuvolakortista: iloinen tyttö! Hymyilee ja jokeltaa jo konsonantteja. Kasvaa hyvin. Maistelee soseita. Saa antaa puuroa. Nukkuu kokonaisia öitä taas. Norm. motoriikka, kääntyy vatsalleen. Norm. kuulo ja näkö. 

Raasu sai tällä kertaa taas kaksi piikkiä ja rotan lusikalla suun kautta. N oli mukana joten hän sai tälläkin kertaa pitää Victoriasta kiinni rokotuksen ajan. Hetken pieni huusi, mutta vähän maltillisemmin kuin viimeksi. Viimeksi hän huusi aivan pää punaisena, mutta vain pienen hetken silloinkin. Samana iltana neiti alkoi huutaa jonkin verran ja annoimme hänelle supon olon helpottamiseksi. Oli muuten vaikea laittaa kun on niin lämmin, että se liukui vain sormissa ja pepussa. Tällä kertaa hän on ollut väsyneempi kuin normaalisti. Nukahtanut melko aikaisin yö unille ja nytkin nukkuu jo neljättä tuntia päikkäreitä. Välillä täytyy käydä nesteyttämässä pikkuista.

Tallinnan reissulla mukana oli rattaat, neiti hoksasi tuon kaaren ja jaloilla liikuttelikin sitä koko ajan.

Mitat 5kk (4kk)
Pituus 64,5cm (61,7cm)
Paino 6390g (5855g)
Pipo 41,2cm (40,5cm)

Valitettavasti neidin vaipassa oli hieman verta, joten neuvolan täti laittoi meille lähetteen labraan virtsanäytteen ottoa varten. Seula oli puhdas kuten viljelykin, mutta jotakin näytteessä oli, mikä viittasi kropan kuivuuteen. Neiti oli edellisenä yönä nukkunut 12 tuntia putkeen ilman syöttöjä ja kun asteita on sisälläkin jatkuvasti 27 niin kyllähän siinä kuivuukin vähän. Pari kertaa aiemminkin aamuvaipassa ollut verta, neiti on ollut kumminkin tyytyväinen koko ajan niin en ole osannut huolestua asiasta. Perjantaina käytiin ottamassa toinen näyte jonka seula sai saman tuloksen kuin edellinen ja viljelyn tulos saadaan maanantaina. Maanantaina on tiedossa myös lääkäri jotta saadaan selvitettyä syy verelle.

Itse uskon sen johtuvan juurikin kuivumisesta, sillä viime yönä neiti nukkui vieressäni ja vaikka hän nukkui, söi hän pariin otteeseen maitoa, eikä aamuvaipassa ollut verta. Toivottavasti asia selviää.

Neiti mansikkahattua ei oikein huitsittanut perjantaina pissanäytteen antaminen, mutta kun se oli ohitse, ei ollut mitään hätää.

2 kommenttia:

  1. Niin ihana pikkuneiti siellä!! :) nimim. 4 lapsen äiti, ikuinen vauvakuumeilija ;)

    VastaaPoista