tiistai 15. heinäkuuta 2014

Nabby itkuhälytin on osa perhettä

  Sain toukokuussa mahdollisuuden päästä testaamaan ihanaa, uutta ja nykyaikaista itkuhälytintä, Nabbya. Nabby on pienen pieni ja kevyt itkuhälytin verrattuna muihin laitteisiin itkuhälytin markkinoilla. Nabby on kehitetty, suunniteltu ja valmistettu Tanskassa.


Kenelle Nabby sopii? Pienten lasten vanhemmille jolla on android tai Apple älypuhelin käytössä, Nabby on oiva hankinta.

Miten Nabby toimii? Nabby käynnistetään painamalla pientä nappia laitteesta, jolloin siinä alkaa välkkyä vihreä valo. Seuraavaksi Nabby sovellus laitetaan päälle älypuhelimessa jolloin puhelin hakee yhteyden laitteeseen. Itkuhälyttimen toiminta perustuu erityispitkän kantaman Bluetooth-yhteyteen Nabbyn ja älypuhelimen välillä. Nabbyn kantama on 340 metriä linnuntietä eli 340 metriä täysin avoimessa maastossa, mutta esimerkiksi itse kun vein roskia alas kolmannesta kerroksesta Victorian nukkuessa, yhteys katkesi useiden seinien ja välipohjien vuoksi ensimmäisessä kerroksessa.


Nabby käyttää yksilöllisiä taajuuksia ja jos jollakin taajuudella on häiriöitä, Nabby vaihtaa automaattisesti toiselle. Sinun ei tarvitse huolehtia muiden itkuhälyttimien tai viranomaisten laitteiden häiriöistä sillä signaalit eivät mene sekaisin.

Herkkyyden saa säädettyä viidelle eri tasolle tilanteen mukaan. Toiset heräävät huutamalla ja toiset lähes ääneti joten tämä on hyvä ominaisuus.

Nabbyyn on ostettavissa erikseen unilaskuri, lämpötilan seuranta sekä kuuntelu ominaisuus. Unilaskuri kirjaa ylös vauvan unisyklejä jolloin unen seuranta on vanhemmille helpompaa. Lämpötilan seuranta on ollut näillä keleillä todella kätevä sillä muuten käteni olisi koko ajan vaunuissa pikkuisen rinnalla. 


Nabbyn voi ladata tietokoneen kautta mukana tulevalla usb -johdolla ja lataukseen käy myös ainakin minun samsungin laturi. Yhdellä latauksella Nabby toimii 70 tuntia ja akun loppumisesta kesken kaiken ei tarvitse murehtia, sillä Nabby ilmoittaa siitä kyllä kun akku lähenee loppua.


Käyttö kokemukseni? Meillä ei niin usein käytetä hälytintä kuten joissakin perheissä, sillä asumme kerrostalon 3. kerroksessa, joten Victoriaa ei tule nukutettua ulkona vaunuissa muulloin kuin lenkkeillessä. Victoria ei yleensä herää huutamalla, joten Nabby on ollut hänen vieressä ja kun makuuhuoneen ovi on kiinni ja puuhailen esimerkiksi keittiössä, ei minun tarvitse miettiä etten kuulisi jos hän herää.

Monesti kun olen vaunulenkillä ollut, hälytin on ollut vaunuissa, sillä kuuntelen musiikkia lenkkeillessäni puhelimesta kuulokkeiden kautta jolloin kun Nabby on päällä, kuulen paremmin jos pikkuinen herää. (Meillä on vaunuverho aina edessä, joten en edes näe jos Viccan herää.)

Tykkään kun puhelimella voi normaalisti tehdä kaikkea samalla kun Nabby on päällä. Juurikin lenkillä minulla on Nabbyn lisäksi päällä Nike Running sekä Spotify tai radio.

Olisin toivonut, että pienin herkkyys olisi vielä hieman pienempi sillä pienimmälläkin laite nappaa aika herkästi esimerkiksi liikenteen äänen itseensä.


 Jos N:n tarvitsisi käyttää Nabbya onnistuu se samalla laitteella. Hänen täytyy vain ladata sovellus puhelimeensa ja aloittaa käyttö. Nabbya vain ei voi käyttää kahdella/useammalla laitteella yhtä aikaa vaan yhdellä laitteella kerrallaan.

Suosittelen Nabbyn hankintaa, se menee laukussa mukana tarvittaessa, toimii lähes kuin unelma ja kestää yhdellä latauksella pitkään. Nabbysta voit lukea lisää heidän nettisivuiltaan ja löydät heidät myös facebookista. Nabbyn voit ostaa heidän nettisivuilta tai esimerkiksi BabyStylestä.

*Postaus tehty yhteistyössä Nabbyn kanssa*

3 kommenttia:

 1. Oi tommonen olis aika loistava! Mutta mutta meilläkään ei tarvetta itkuhälyttimelle ole kun ei asuta niin isossa kämpässä ettei lasta kuulisi..

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Oliko näin, että Nabby ei toimi Nokian Lumioissa? Onko yhteys lapseen koko ajan auki vai aukeaako vain kun lapsi ääntelee? Jos aukeaa vasta ääntelystä niin osaatko sanoa paljonko on viive ja pitääkö sitten linjan auki? Meillä on nykyisen itkuhälyttimen kanssa se ongelma, että linja aukeaa vasta n. 3 sekunnin kuluttua ääntelystä ja katkeaa heti seuraavaan pieneenkin itkutaukoon, jonka jälkeen ei aukea taas heti uudestaan. Lapsi saattaa jatkaa itkua, mutta hälyttimestä sitä ei kuule.

  Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu valitettavasti Nabby toimii vain iOS-­ ja Android-laitteilla.
   jos käytät Nabbya normaalisti ilman lisäsovelluksia, yhteys on kiinni niin kauan kuin lapsi ääntelee, mutta erikseen ostettavalla "kuuntele" sovelluksella voit pitää linjan auki vaikka koko ajan.
   Pieni viive hälyttimessä kyllä on, ehkä noin 2sek. ja linja katkeaa jos lapsi hiljenee, mutta aukeaa uusiksi jos ääntely jatkuu. Nabbyssa voi itse valita sen herkkyyden mikä sopii omalle kohdalle. Eli jos valitset suurimman herkkyyden nappaa nabby pienetkin äänähdykset jolloin linja aukeaa/pysyy auki.

   Toivottavasti tämä auttoi.

   Poista