keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Puoliksi pakattu sairaalakassi

  Tämä postaus minun piti niin monet kerrat tehdä loppuun ja julkaista ennen pienokaisen syntymää. Päivä ennen synnytystä minun oli tarkoitus se tehdä, mutta jostakin syystä en vain saanut aikaiseksi. Kuten monen muunkin asian kanssa kävi, jolloin sairaalassa käyrillä maatessa tuli mietittyä ja manattua kun sitä, tätä ja tuota olisi pitänyt tehdä jo synnytystä edeltäneellä viikolla ja kuinka monta asiaa oli tarkoitus tehdä sillä viikolla kun sitten olinkin sairaalassa vauvan kanssa. No tässä tämä nyt on, hieman muokattuna ja mukana kommentit niistä mitä otin mukaan ja mistä oli hyötyä.

  Ennen viimeistä äitiyspoli käyntiä jännitin ihan kamalasti. En oikein itsekään tiennyt mitä, mutta veikkaisin, että mitä jos synnytys olisi käynnistynytkin siinä samalla. Näin ei onneksi käynyt, mutta valmistauduin asiaan edes hieman edeltävänä iltana.

  Olin aikaisempana viikonloppuna pessyt kaikki kaapissa olevat vauvan vaatteet valmiiksi ja ryhtynyt katselemaan sieltä sopivia vaatteita vauvalle kotiutumista varten. Kelit olleet ärsyttävän vaihtelevia ja tällain ensisynnyttäjänä oli vaikea muutenkin arvioida millaista sitä kannattaisi ottaa mukaan vauvalle, mutta ajattelin, että mieluummin liikaa ja liian lämmintä kuin liian vähän jotta vauvan tulee kylmä. Laukkuun pakkasin tällaisia tarvikkeita vauvaa varten

 Toppahaalari ja fleecehaalari - asteita taisi olla +5 joten toppahaalari jäi laukkuun kotiin lähtiessä.

 Kolme bodya, nämä saattaa vielä vaihtua tai lisääntyä - keskimmäinen oli tarpeeksi pieni niin neiti ei hukkunut siihen.

 Yöpuku, potkuhousut, puolipotkarit ja sukkikset - päälleen neiti sai puolipotkarit joiden vyötärö oli liian löysä.

Solmittava lakki, pipo, villasukat, sukat ja tumput. Vielä pitäisi yksi lakki ja mahdollisesti tumputkin neuloa - Pipot olivat isot, mutta pysyivät päässä ja tumput pääsivät käteen. Mitään en kerennyt neuloa ennen pikkuisen syntymää.
 
  Hoksasin samalla, että kai sitä täytyy itsellekin ottaa jotain mukaan ja sainkin kun sainkin kasattua itselleni hieman tarvikkeita valmiiksi. En päättänyt haluanko olla sairaalassa omilla vai sairaalan vaatteilla, mutta katsoin itselleni pari vaate kertaa valmiiksi. - Olin sairaalan vaatteilla, rinnoistakin valui niin kovasti maitoa että mekkoa sai olla vaihtamassa noin  kolme kertaa päivässä ennen kun sain liivinsuojia ja eipähän tarvinnut kantaa pyykättävää kotia. Samaan kasaan laitoin myös villasukat, kirjan, myslipatukoita, rusinoita ja lasten välipala smoothieita. Nämä pitäisi vielä saada pakattua laukkuunkin. Kaupasta pitäisi ostaa vielä jonkinlaiset sisätossut/-kengät ja uusi dödö. - Myslipatukat ja rusinat söin, muu oli turhaa. Nämä kaikki lykkäsin laukkuun lähdön hetkellä, onneksi olivat sentään läjässä valmiina. Tossut kerkesin ostaa ja olivat ihan kätevät.

  Muita mukaan otettavia olin listannut onneksi puhelimen muistilistalle, muuten en olisi niistä puoliakaan varmaan siinä jännityksen ja tärinän ja pikku paniikin tilassa muistanut ottaa mukaan. Listalta löytyi: tabletti, puhelin ja kamera + näille laturit, kuulokkeet, hygienia tarvikkeet, virkkaus-/neulomisvälineet ja mahdollisesti vielä jotain muutakin kun lääkäri sanoi minulle, että varautua olemaan osastolla neljä tai viisi päivää. - käsityö juttuja ottanut mukaan sillä N veli nukkuin siinä huoneessa jossa nämä sijaitsivat ja totesin etten tarvitse niitä mukaan ja oikeassa olinkin.

  Pienokaisen tavarat olivat siis pakattuna jo laukussa kun lähdön hetki koitti, mutta omat tavarat olivat vain kasattuna parissa paikassa ja osa vielä kokonaan pakkaamatta (koska tarvitsin niitä käytössä lähes päivittäin) ja laitoin ne kassiin vasta kun olimme sairaalaan lähdössä. Kaikki tavarat tuli mukaan mitä halusinkin, vain kynsisakset N toi myöhemmin mukanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti