maanantai 31. maaliskuuta 2014

"Kotikäynti", 2vk ja 1kk neuvolat

  Olen melkein unohtanut tämän postauksen kokonaan, mutta tässä se tulee.

  Neidin kotikäynti oli jo kuukausi sitten kun hän oli yhden viikon ja kaksi päivää vanha. Käynti ei ollut perinteinen sillä kätilö ei tullut meille vaan me menimme neuvolaan. Olimme viikonloppuna muuttaneet toisen kunnan puolelle ja halusin sen käynnin vielä vanhalle tutulle kätilölle. Se onnistui, mutta juurikin niin, että me menimme neuvolaan sillä he eivät voi tehdä käyntejä kunta rajojen yli. Kaikki oli kunnossaja painokin oli noussut lisää kotiutumisen jälkeen. Neitiä kehuttiin suloiseksi ja hieman enemmän isänsä näköiseksi.

  Kahden viikon ja päivän ikäisenä oli Victorian 2vk neuvola. Se käynti olikin sitten Mustasaaren puolella lastenneuvolassa. Paino oli noussut syntymäpainon yli. Neiti päättti pissata siihen puntarille ja hoitopöydälle tietenkin. Neuvolakorttiin oli kirjoitettu näin: Suloinen, tyytyväinen tyttövauva. Paino nousee hyvin täysimetyksellä. Syö 3-5h välein. Hyvä iho, napa vielä vuotaa, mutta siisti. D-vitamiinin saa aloittaa.

  Yksi kuukautis neuvola oli viikko sitten ja tälläkään kertaa ei ollut mitään ihmeellistä. Neiti oli kasvanut hyvin ja pituutta on tullut lisää. Neuvolakortista: Hieno tyttö. Kasvaa hyvin. Saa pelkästään rintamaitoa, syö 3-4h välein. Normaalit refleksit. Hyvä iho muuten, jaloissa ja vatsalla kuiva iho, rasvaus auttanut. Jos D-vitamiinista itkuisuutta -> Jekovit tilalle. Kotikäynnin jälkeen neidillä alkoi iho hieman kuivua. Aluksi ihoa lähti liuskoissa ranteista, sen jälkeen käsivarsissa, jaloissa ja keskikropassa oli hieman kuivaa ihoa joka ilmeni hilseilynä. Rasvasin niitä välillä bepanthenilla ja välillä ihan perusrasvalla ja nyt viikkoon ei ole näkynyt kuivumista ollenkaan muuta kuin toisella korvanlehdellä.

                         Paino            Pituus           PY
Syntyessä          3180g            48,5cm        34,8cm
"Kotikäynti"       3020g
2 vk                   3295g
1 kk                   3785g            52,7cm        36cm

  Seuraavan kerran meillä on 6vk neuvola 10.4. Samalla kertaa on myös lääkärintarkastus neidille ja minulle sovitaan aika jälkitarkastukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti