perjantai 24. lokakuuta 2014

Victoria 8kk neuvola kuulumiset

  Mihin tämä aika meneekään. Oma pieni rakas täytti eilen jo kahdeksan kuukautta. Kaksi kolmas osaa ensimmäistä vuotta on jo takana ja nopeasti se aika on mennytkin.
 
Vielä 6 kuukautis neuvolan aikaan Victoria ei liikkunut kuin peruuttamalla ja pyörimällä akselinsa ympäri. Ryömimisen jalo taito opittiin vain paria viikkoa myöhemmin 6,5 kuisena. Kuukauden päivät liikuttiin aika maltillisesti ja lyhyitä matkoja, kunnes noin 7,5 kuukauden iässä laitettiin isompaa vaihdetta silmään ja neiti ryömiikin vauhdikkaasti ympäri kämppää. Sitä miten kontataan ei ole vielä hoksattu vaikka asento on osattu parin kuukauden verran. Ryömimisen myötä on alkanut kiinnostaa mm. johdot sekä pistorasiat ja näitä onkin saanut jo olla suojaamassa ja piilottelemassa Victorialta.
 
 
Istuma asentoon ei ole vielä opittu itse menemään, mutta kun hänet laittaa istumaan, pysyy hän asennossa hyvin ja osaa ottaa vastaan käsillään eteen- ja sivullepäin kallistuessa. Istumassa Victoria viihtyy jonkin aikaa ja kun ei enää huvita, hän kääntyy mahalleen.

Toinen hammas, joskin todella pieni, on puhjennut tällä välin ja lisää taitaa olla tulossa. Meidän neiti on ollut niin sanotusti aika harva sanainen, mutta nyt hän juttelee jo enemmän ja pidempiä pätkiä kerrallaan. Tänään kuuntelinkin kuinka sitä sängyssä juteltiin unikaverille kun oltiin päikkäreiltä herätty.


Kiinteitä syödään nyt nelisen kertaa päivässä ja kaikki uppoaa hyvin alas (tai no kaurapuuro ja muut yhtä karkeat ruuat saavat neidin vääntelemään naamaa ja yökkimis reaktiokin on nähty muutamaan kertaan). Mikään ruoka ei ole onneksi aiheuttanut Victorialle mitään reaktiota ja toivottavasti hän ei ole millekään muullekaan allerginen. Sormiruokailua ollaan jonkin verran koitettu ja maissinaksut menevätkin parhaiten alas. Keitettyä porkkanaa, tuoretta kurkkua ja banaania ollaan myös kokeiltu, mutta pelkään Victorian saavan irti semmoisia paloja joihin hän tukehtuu.


  Tällä kertaa neuvolassa Victorialla oli lääkärintarkastus ja kaikki oli onneksi hyvin.
Seuraavan kerran neuvola onkin yksi vuotiaana.

Mitat 8kk (6kk)
Pituus 70cm (67,4cm)
Paino 7510g (7100g)
Pipo 43,6cm (42cm)
 
  Onko teillä vinkkejä sormiruokailuun?

3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ei mee kauan kun on jo vuoden ja mun vauva on poissa :S mä en tahdo että Victoria kasvaa...

   Poista
 2. Heippa Riina!

  Voitit muuten ihanassa arvonnassani sen Mooncake orava printin, jee! Lähetätkö vaikka mulle sähköpostia suski.tamminen@gmail.com niin sovitaan tuosta julisteen toimittamisesta :)

  VastaaPoista