maanantai 11. elokuuta 2014

Heinäkuun Tallinnan matka

  Hupsista, kolme viikkoa on vierähtänyt siitä kun suuntasimme kohti Tallinnaa. Nyt voisin kertoa reissusta hieman.

  Lähdimme jo sunnuntaina kohti Vantaata jossa olimme yhden yön, sillä emme kumminkaan olisi jaksaneet herätä maanantaina todella aikasin ajaaksemme suoraan Helsinkiin ja satamaan pienen vauvan kanssa. Vantaalla yövyimme anoppini sukulaisten luona jotka tulivat myös kanssamme Tallinnaan. Ajomatka meni hyvin siitä huolimatta ettei neiti nukkunut koko matkaa. Jaloittelimme Juustoportilla sekä Parkanossa, kävimme Tampereen Tigerissa ja Nokian kolmenkulman abc:llä. Matkaan meni kokonaisuudessaan noin seitsemän tuntia.


Maanantaina aamusta suuntasimme junalla sekä ratikalla satamaan ja sieltä Vikinglinella Tallinnaan. Matka laivassa kesti sellaiset kaksi ja puoli tuntia per suunta ja aika menikin nopeasti. Mennessä istuimme yhdessä baarissa matkan ajan ja takaisin tulo matkaksi ostimme kimpassa yhden hytin jolloin siellä saimme levättyä ja oltua rauhassa pikkuisen kanssa.

Hotellina Radisson Blu Olumpia. Hotellihuone oli siisti ja tilava.

Tallinnassa olimme kello kaksi päivällä ja satamasta suuntasimme kimppataksilla hotellillemme viemään matkatavarat. Tämän jälkeen suuntasimme kaupungille syömään ja ostoksille. Pahin pohjanoteeraus porukaltamme oli suunnata Amarilloon syömään. Itse en tykännyt ajatuksesta yhtään kun pulju löytyy Suomestakin. No Virukeskuksessa pyörimme ruokailun jälkeen loppu ajan kunnes neiti alkoi olla niin väsyksissä, että suuntasimme hotellille.

Tiistai oli ainut kokonainen päivämme Tallinnassa ja sen vietinkin pääosin anoppini ja hänen miehensä siskon kanssa kierrellen Rotermannin korttelissa, käyden jalkahoidossa ja ruokailemassa kävimme vahingossa vähän hienommassa paikassa joka ei täyttänyt mahaa niin paljon kuin ajatuksenamme oli joten tämän jälkeen suuntasimme vielä keitolle. Tarkoituksena oli käydä ostoskeskus Kristinessä, mutta sinne emme kerenneet kun aika meni yllättävän nopeasti. Illalla saatuamme pikkuisen nukkumaan, suuntasin N kanssa käymään hotellin yhteydessä sijaitsevalla kasinolla.

Rotermannin korttelista
 
Tämä oli se keitto paikka mistä mainitsin. Hirvi keitto 2€, leipä 1€ ja suolakurkkuja sai syödä niin paljon kuin maittoi.


Keskiviikkona heräsimme ajoissa aamupalalle jonka jälkeen lähdimme vielä kävelemään Stockmannin ja keskustan kautta käymään vanhan kaupungin laidalle ja sieltä rotermannin vierstä satamaan. Satamassa kiersimme niitä "markkina" kojuja, kävimme syömässä ja viinakaupan kautta suuntasimme terminaaliin. Laiva matkan vietimme lähes kokonaan nukkuen ja Helsingin satamasta otimme taksin Vantaalle. Muutama tunti meni ennen kuin pääsimme lähtemään kotia kohti sillä söimme vielä ennen lähtöä. Takaisin kotiin ajeltiin noin viisi tuntia sillä neiti simahti heti alkumatkasta ja N pysähtyi ennen Tamperetta kerran tupakalle ja minä kävin Parkanossa wc:ssä. Vaasassa pysähdyimme vielä hakemaan aamuksi maitoa ja leipää abc:ltä jonka jälkeen koti ja oma peti kutsui jo nukkujaa.


  Reissu oli todella hyvä ja meni Victorian mukana olosta rippuumatta hyvin. Olimme kyllä sitä mieltä että vielä kaksi yötä lisää olisi ollut hyvä, olisi kerennyt paljo enemmän tekemään kolmen kokonaisen päivän aikana. Katsotaan jos ensi kesänä sitten.

3 kommenttia: