perjantai 29. elokuuta 2014

6kk neuvola kuulumisia

  Viime viikon lauantaina Victoria pieni täytti hurjat 6kk sillä välin kun itse olin blogikirppistelemässä. Tämä mennyt 6kk on mennyt ihan hurjan nopeasti. Siihen on mahtunut niin iloa, herkkyyttä, väsyä ja turhautumista. On ihan mahtavaa seurata kuinka pieni oppii koko ajan lisää kaikesta ja kuinka pienestä nukkuvasta ja syövästä pallerosta on kasvanut jo paljon hereillä viihtyvä ja melkein liikkuva puolivuotias.


Meillä ei vielä ryömitä tai kontita, mutta jonkin verran liikutaan peruuttamalla ja hieman päästään eteenpäin myös vaikka se pää siellä maassa hidastaakin. Neiti on oppinut myös ainakin sängyllä selällään maatessa hytkyttämään itseään ihan hassusti niin että hän liikkuu ylöspäin.

Kirjottaessani Victorian kuulumisista kuun puolessa välissä, ei hänellä vielä hampaita ollut, kunnes kolme päivää myöhemmin huomasin ensimmäisen alahampaan tulleen läpi. Nyt on varmasti tulossa lisää sillä jonkin verran kiukkuamista on ollut.


Kun puoli vuotta tuli täyteen otimme ruokavalioon mukaan soseet joissa on myös lihaa mukana. Kiinteitä syödään kolme kertaa päivässä, aamulla hedelmä sose, päikkäreiden jälkeen ruokainen sose ja ennen nukkumaan menoa puuro. Tällä hetkellä ruokia menee noin puoli pientä pilttipurkillista ja välillä aamuisin vähän vähemmän. Ruokailut hoidetaan vielä sitterissä sillä en ole löytänyt sopivaa syöttötuolia vielä. Parit syöttötuolit on tullu testattua ruokapaikoissa ja ihan hyvin niissä neiti pysyy pystyssä ainakin kun selän taakse laittaa esimerkiksi takin tukemaan.

 Neuvolakortista: Hieno tyttö, ympäristö kiinnostaa kovasti. Kasvaa tasaisesti. Hyvä motoriikka. Kaikki hyvin!

Mitat 6kk (5kk)
Pituus 67,4cm (64,5cm)
Paino 7100g (6390g)
Pipo 42cm (41,2cm)

  Sellaiset olivat tämän kerran neuvola kuulumiset, seuraavan kerran neuvola onkin vasta 8kk iässä lokakuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti