perjantai 22. marraskuuta 2013

Tilkkutäkki pirpanalle

  Kävin viime vuonna Vaasa opiston tilkkutyö kurssilla ja siellä aloin tehdä vauvan tilkkupeittoa, itse asiassa kahta kun paloja tuli leikattua sen verran paljon. Vielä ei ollut tiedossa millään tasolla, että meille tulisi näin pian oma vauva, mutta en jaksanut parisängyn peittoa tehdä niin tyydyin vauvan peittoon.

  Alusta alkaen olin päättänyt tekeväni melko harmaa sävyisen unisex peiton kun ei voisi millään tietää etukäteen kumpi sieltä tulee kun ensimmäisen lapsen saa. Kankaiden valinta vain osoittautui hieman hankalaksi. Lopulta löysin kivat, yhteen sopivat kankaat joiden perusteella lähdin suunnittelemaan peiton kuviota ja kokoa.

Valitsemani kankaat: harmaata, pilkullista, nallea ja palloja

  Viime keväänä sain kurssilla leikattua kankaat paloihin, kiinnitettyä niitä toisiinsa ja valmistettua toisen peiton etupuolen.

Kuvion suunnittelua
Kanttauksen ompelua. Kulman kääntö ja ompelu (vanu oli hieman isompi ja leikkasinkin sen sopivaksi ompelun jälkeen).

   Tänä syksynä aloitin opistolla Keskeneräisten käsitöiden pajassa ja alkuun kasasin toisen peiton etupuolen valmiiksi. Tämän jälkeen jatkoin vain toisen peiton kanssa. Leikkasin harmaasta kankaasta peittoon kanttinauhat, leikkasin vanusta ja takakappaleesta oikean kokoiset ja aloin kokoamaan kerroksia yhteen. Tikkasin kaikki kolme kerrosta ompelukoneella yhteen ja sen jälkeen kiinnitin kanttinauhan. Keväällä käytin peittoon ehkä 8 x 2,5h ja nyt syksyllä 5 x 2,5h, joten aikaa on mennyt yli 30h ja toinen peitto on vielä kasaamatta, mutta sillä ei ole mikään kiire. Siihen nurjaksi puoleksi olisi tarkoitus laittaa tuota nalle kangasta. Tässä peitossa nurja puoli on tuota pilkullista. Tämän minulle ja pirpanalle jäävän peiton sain eilen vihdoin valmiiksi. 

Valmis peitto. Harmaata ja vähän sinistä ja pinkkiä (tässä peitossa 5 pinkkiä ja 4 sinistä, toisessa peitossa 4 pinkkiä ja 5 sinistä).

2 kommenttia: