torstai 4. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 4.luukku - Diy joululahjavinkki

  Joulukalenterin ensimmäinen joululahjavinkki ja samalla diy juttu tuleekin tässä. Tämä lahja on hyvä ja kiva kaikista koruista pitäville, mutta erityisesti imettäville tai liinaileville äideille. Kyseessä on siis imetys-/liinailukoru. Koru roikkuu lapselle sopivalla korkeudella, sitä on turvallista imeskellä ja sen rikkoutumista ei tarvitse pelätä.

  Reilu puolitoista kuukautta takaperin eksyin Pieniä hetkiä -blogin korupuotiin sekä imetyskoruihin, joita blogin pitäjä tekee itse. Pienen etsimisen myötä löysin samaisesta blogista korujen ohjeen. Samantien klikkailin itselleni tilaukseen Preciosan käsittelemättömiä puuhelmiä helmikauppa.comin sivuilta ja tutkin mistä saan hankittua Dropsin Muskat -lankaa virkkaukseen. (Muskat on öko-tex sertifikaatilla varustettu, joten ne ovat turvallisia lapsen imeskellä.) Heti tarvikkeet saatuani pistin hösseliksi ja väänsin oman imetyskoruni.

Omaan koruuni käytin 8mm, 12mm, 16mm ja 20mm puuhelmiä. Kolmesta virkatusta helmestä reunimmaiset ovat 16mm ja keskimmäinen 20mm.
Tässä vielä sanallinen ohje (kuvallisen ohjeen näet Pieniä hetkiä -blogista):

1. Aloitus tehdään taikarenkaaseen. 16mm helmeen virkataan 8 kiinteää silmukkaa, 20mm helmeen virkataan 11 kiinteää silmukkaa ja 25mm puuhelmeä virkatessa 14ks.

2.Piilosilmukalla rengas kiinni, mutta ei kannata liikaa kiristää, jotta myöhemmin helmeä laittaessa on helppo saada helmi suoraan virkatun osan sisälle.

3. Jatketaan virkkaamalla jokaiseen kiinteään silmukkaan 16mm helmessä yksi kerros pylväitä ja yksi kerros puolipylväitä, 20mm helmessä 2 kerrosta pylväitä ja 25mm 3 kierrosta pylväitä. Kierrokset yhdistetään aina piilosilmukoilla ja seuraavalle kierrokselle siirrytään 3 ketjusilmukalla. Huomaamattomin kierroksen vaihtumiskohta tulee niin, että yhdistetään silmukat edellisen kierroksen ensimmäiseen pylvääseen eikä perinteisesti ketjusilmukkarivin 3. silmukkaan.

4. Viimeisellä kierroksella (16mm helmessä 3krs, 20mm helmessä 3krs ja 25mm helmessä 4krs) virkataan aina kaksi pylvästä yhteen. Virkkaa niin, että tehdään pylväs viimeistä vetoa vaille valmiiksi, toinen samanlainen ja nämä virkataan yhteen. Kun jäljellä on neljä silmukkaa, pujotetaan helmi sisään. Kannattaa katsoa, että pallo tulee suoraan ja reikä tulee oikeaan kohtaan.

5. Nauha virkataan ketjusilmukoilla. Häntää kannattaa jättää n. 20cm helmien pujottelua varten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti