torstai 20. marraskuuta 2014

Uutta oppimassa

  Tulevana viikonloppuna, tarkemmin sanottuna sunnuntaina, Victorialle tulee ikää mittariin 9 kuukautta. 

  Tämä viimeisin kuukausi on ollut meillä yhtä oppimisen juhlaa. Taidot ovat kehittyneet hurjin harppauksin eteenpäin ja pikku hiljaa olen kadottamassa vauvani kun Victoriasta tulee taapero ja tällä hetkellä eletäänkin niin kutsuttua vaapero aikaa. 

Hampaita on tullut pari lisää ja niitä löytyy tällä hetkellä neljä alhaalta. Ylähampaita vielä odotellaan, mutta ei varmasti mene kauaa. 

Neiti "nyrpistelee" nenäänsä tällä tavalla nykyään <3

Vielä yhdeksännen kuun alussa meillä vain ryömittiin, kunnes neiti päätti näyttää konttimis taitoaan muutaman askeleen verran heti marraskuun ensimmäisenä päivänä. Koska ryömimällä pääsee eteenpäin paljon nopeammin, ei konttimista ole meillä nähty kuin muutamana päivänä kaiken kaikkiaan. Useimmiten kontitaan silloin kun ollaan pelkästään vaippasiltaan. Pito on parempi eikä mahaa viitsi laittaa viileää lattiaa vasten. 


Suunnilleen samoihin aikoihin ensimmäisten konttaus askelten kanssa, opittiin muutakin uutta, nimittäin seisomaan nousu. Minulla on ollut tapana ojentaa käsiä hieman kohti Victoriaa (joka ryömii lattialla) josko hän tulisi luokseni ja useimmiten neiti pinkaiseekin spurtilla kohti. Yhdellä kertaa hän otti kunnolla käsistäni kiinni ja pönkäsi itsensä aluksi polvilleen ja siitä vielä seisomaan. Tätä onkin harjoiteltu paljo sen oppimisen jälkeen. Viime viikolla Victorian ollessa hoidossa fammunsa luona kun itse olin autokoululla, oli neiti noussut seisomaan kävelytuolia vasten. Hieman hypähti fammulla sydän kurkkuun kun sen huomasi. Onneksi kävelytuoli oli silloin seinää vasten niin ei päässyt liukumaan alta pois. Nousemista harjoitellaan koko ajan enemmän ja enemmän, varsinkin silloin jos minä satun olemaan työpöydän äärellä tai keittiössä. Pöydän luona minulla on pinnatuoli, jonka jalkojen poikkipinnoja vasten neiti nousee usein polvilleen, samoin ruokapöydän pukkijalkoja vasten. Saa nähdä koska meillä kävellään tukea vasten. 


Kolmas opittu taito on istuminen tai oikeastaan kuinka itse mennään istumaan. Sillä vakaasti neiti on istunut pitkiäkin aikoja seitsemän kuisesta lähtien jos hänet on istumaan laittanut. Itse istumaan menemisen taito opittiin pari viikkoa sitten 8,5 kuukautisena. Mutta koska yleensä on niin kova meno päällä, ei neiti kerkeä kovinkaan kauan istuksimaan paikallaan.

4 kommenttia:

 1. Kovasti on uusia taitoja tullut lyhyen ajan sisällä :) Ihana Victoria <3

  VastaaPoista
 2. Ompas tyttö kasvanut! :) Ihana! Meillä vasta hiljattain opittiin konttaamaan ja nyt odottelen koska nousee jaloillaan tukea vasten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosiaan hurjan nopeasti tuli nuo taidot. Puhutaanko teillä vielä paljoa?

   Poista