tiistai 11. marraskuuta 2014

Liukastelua sateessa

  Viime viikko oli niin hektinen, että vasta nyt kerkesin istahtaa alas kirjoittelemaan tänne blogin puolelle.

  Minun näkemykseni mukaan useimmat nyky nuoret käyvät autokoulun heti kun täysi-ikäisyys Itsekin kovasti 16-17 vuotiaana mietin käyväni autokoulun heti kuin mahdollista. Mutta vaikka kuinka olen käynyt töissä 16 -vuotiaasta asti, olen aina mieluummin tuhlannut rahani kaikkeen muuhun kuin että olisin laittanut rahaa säästöön (joka olisi ollut fiksumpaa, myönnetään). Kaksi vuotta sitten oli tiedossa, että vuoden 2013 alussa tulisi voimaan lakimuutos koskien liikenneopetusta ja tämä tiesi samalla hintojen nousua. Selvitettyäni maksu vaihtoehtoni, ilmottauduin autokouluun ja hankin väliaikaisen korttini. Koska väliaikainen kortti on voimassa vain kaksi vuotta, tajusin muutama viikko sitten, että toisen vaiheen eli nykyisen syventävän vaiheen eli rahastus vaiheen tekemiseen minulla ei olisi enää paljoakaan aikaa.

  Viime viikolla suuntasin autokoululle suorittamaan arvioivaa ajoa, joka tarkoitti kahta tuntia ajelua maantiellä sekä kaupungissa. Koska olen kuluneen kahden vuoden aikana ajanut autoa melko useasti, ei taidotkaan olleet ruostuneet. Kuulemma edelleen muistin asiat hyvin, mutta moottori jarrutusta saisi käyttää enemmänkin.

  Tänään minulla oli ohjelmassa sitten syventävän vaiheen ratapäivä sekä teoriatunti. Sen ajan Victoria olikin hoidossa fammun luona. Liukasradalla oli tälläkin kertaa yhtä mukavaa kuin opettelu vaiheessakin ja hallissa pääsimme kokeilemaan mm. miltä tuntuu törmäys 7km tuntivauhdilla, miten tulla ulos katollaan olevasta autosta ja näimme myös miltä puuhun törmännyt auto näyttää sekä kuinka iso pelkästään nuori hirvi on (voin vaan kuvitella minkälainen järkäle aikuinen hirvi on, toivottavasti ei tarvitse sitä koskaan päästä näkemään).

  Nyt on siis autokoulu suoritettuna ja enää uupuu virallinen ajokortti.

2 kommenttia:

  1. Hienoa! Minä kävin saman rahastusvaiheen viimetalvena raskaana ollessa enkä saanut osallistua törmäyshommeliin. Kyllä nyt on mukava kun on kakkosvaihe pois alta ja kerkis vielä ennen lakimuutosta noi hoitamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tahalleni mennyt silloin raskaana ollessani itse kun tarkoituksena oli käydä viime kesänä, mutta kun se kesä tuli ja meni :P Oli kyllä kiva saada se pois alta.

      Poista