tiistai 10. joulukuuta 2013

Umeå

  Kuten viime torstain päivityksessä kerroinkin, niin vietimme itsenäisyyspäivää tänä vuonna reissussa. Saimme herätä neljän ja puolen tunnin unien jälkeen ennen seitsemää aamulla, sillä 7:30 meidän täytyi olla anoppilassa josta menimme odottelemaan bussia. Yön aikana oli tullut jonkin verran lisää lunta ja aamulla sitä tulla tuprutti jatkuvasti lisää.

  Uumajaan menimme Oravaisten liikenteen bussilla joka oli hieman myöhässä siitä mitä aikataulussa luki. Meinasi melkein tulla vilu pysäkillä odotellessa, sillä perjantaina tuuli aika mukavasti. Hyppäsimme siis sepänkylässä bussin kyyttin joka vei meidät satamaan. Siellä hyppäsimme bussin kyydistä pois ja kävelimme laivaan. Uumajan satamassa hyppäsimme taas saman bussin kyytiin joka vei meidät Uumajan keskustaan ja lähtiessä sama juttu toiste päin.

  Matka Vaasasta Uumajaan laivalla kestää vain neljä tuntia ja aika hyvin se aika kuluikin. Meno matkalla laiva keikkui sen verran reippaasti, että tuntia ennen kun pääsimme perille, iski minulle matkapahoinvointi (ensimmäistä kertaa sekin koettu). Siinä vaiheessa meinasi aika meinasi käydä pitkäksi kun yritti vain selvitä oksentamatta. Takaisin tullessa laiva keikkui vain jonkin verran alkumatkasta ja loppu matka olikin tasaista kyytiä, joten pahaolokaan ei iskenyt. Mennessä laiva taisi olla aivan täys, mutta tullessa porukkaa oli varmaan puolet vähemmän. Viihdykettä meille tarjosi laivalla molempiin suuntiin kuljettaessa jokin humpahtava bändi, sekä pari keski-ikäistä miestä, jotka olivat ottaneet alkomahoolia hieman liikaa ja toilailivat vaikka mitä.


  Sää Uumajassa oli talvinen ja tuulinen, sekä hieman kylmempi kuin Vaasassa. Meillä oli aikaa shoppailulle vain reilu neljä tuntia. Onneksi Uumaja on aika pieni paikka kuten Vaasakin ja kaikki aikalailla lähellä toisiaan. Kuvia ei niin hirveästi tullut otettua vaikka olisinkin halunnut, mutta siihenkin olisi mennyt aikaa sen verran, että olisi jäänyt paikkoja käymättä. Loppu vaiheessa meinasikin tulla hieman kiire.

Nuo pöllölyhdyt olivat aivan ihania, mutten viitsinyt sellaista kotiuttaa kumminkaan
 
 Lagerhausissa oli kaiken näköistä kivaa ja joitakin löytöjä sieltä tulikin tehtyä. Muutaman julisteen 
jättäminen hyllylle jäi ehkä hieman harmittamaan.

 Eräässä sisustusliikkeessä oli ihana talouspaperi teline :)

Täälläkin kävin, mutta olin hieman pettynyt valikoimaan.

  Tässä olikin kaikki kuvat mitä voin julkaista, muissa on meidän porukkaa ja en halua heidän naamojaan tänne. 

  Itse tuli käytyä sellaisissa liikkeissä kuin Salt, Lagerhaus, Gravid&Liten, Monki, Skopunkten, ICA market, Åhlens, Design butiken, Önska ja syömässä käytiin sellaisessa kuin Max. Eli loppujen lopuksi aika vähän tuli liikkeitä käytyä läpi, mutta on sitten seuraavallekin kerralle kierrettävää. Meitä oli kahdentoista hengen porukka matkassa ja jakauduimmekin Uumajassa pienempiin porukoihin. Itse kiertelin anopin ja tämän miehen, N mumman ja parin muun sukulaisen kanssa. Jos yksin olisi tullut pyörittyä niin olisin saanut käytyä useammissakin paikoissa, mutta ei kyllä haitannut mennä porukalla aivan rauhassakaan.

  Kaikin puolin reissu oli oikein onnistunut ja jossain välissä täytyy tehdä uusi matka tuonne naapuri maahan. Ostoksista tulee oma postaus vielä tällä viikolla, mutta nyt täytyy laittaa itsensä valmiiksi, sillä minun pitää illaksi töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti