torstai 5. joulukuuta 2013

Hello Umeå

  Huomenna kun muu Suomi viettää synttäreitä, me suuntaamme naapuri maahamme Ruotsiin. Jo aiemmin syksyllä mietiskelimme ja suunnittelimme, että menisimme joululahja ostoksille Tampereelle tänä vuonna, mutta kun anoppi ehdotti, että menisimme porukalla Uumajaan itsenäisyyspäivänä, vaihdoimme suunnitelmaa. Matkaamme siis laivalla merenkurkun yli päiväksi Uumajaan shoppailemaan.

  Alun perin minulla ei ollut tarkoituksena edes miettiä missä sitä kävisi, vaan mennä fiiliksen mukaan. Tässä lähi aikoina on silti tullut eksyttyä visitumeån sivulle katsomaan shoppailu vinkkejä. Lagerhaus on käynti listallani ykkösenä ja siellä on aivan pakko käydä, suhkot edullisesti vaikka minkälaisia tarvikkeita muun muassa kotiin, askarteluun, leipomiseen ja lahjaksi. Muitakin varteen otettavia kohteita löysin myös ja kasasin pienen kartan ja esittelyt näistä jos jotakuta kiinnostaa. Harmikseni Uumajan joulumarkkinat/-tori on vasta viikon päästä. Olisi ollut mukava päästä näkemään heidän versionsa.

Nämä ovat ihan satunnaisessa järjestyksessä.
 
  Tosin Tanskassa ja etelä Ruotsissa riehuu tällä hetkellä ilmeisesti melko kovakin myrsky. Joka saapuu jollakin tasolla Suomeen huomenna. Toivottavasti myrskyn voimakkuutta on hieman liioiteltu ja ettei se vaikuttaisi matkaamme pahasti. Minua ei tuuli sinänsä haittaa, mutta jos laiva ei pääse illalla lähtemään takaisin voi olla hieman hankalat paikat, sillä minun pitäisi olla lauantaina aamulla klo. 09 töissä. Uskon kumminkin, että hyvin tuo reissu menee ja ei ainakaan paljoa myöhästele. Reissun tunnelmista, paikoista joissa kävin ja ostoksista lisää ensi viikolla viimeistään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti