lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulunalus kiireitä

  Kylläpä aika on kulunut taas nopiaa. Meillä ei ole tapahtunut oikeastaan mitään kummempia tässä viime päivinä. Minulla oli seitsemän päivän työputki ja se tuli eileen päätökseensä ja nyt saa olla päivän ajattelematta töitä, mutta ennen kun saa useammaksi päiväksi ryhtyä joulun viettoon, täytyy lauantaina ja sunnuntaina olla töissä.

  Maanantaina meillä oli tosiaan kontrolli äitiyspoliklinikalla. Pikkuinen on kasvanut aivan normaalisti vaikka yksi verisuonista puuttuukin ja istukkakin on noussut turvalliselle alueelle.

  Keskiviikkona ohjelmassa oli tulevan asuntomme kauppakirjojen allekirjoitus. Aikaisemmin syksyllä (täällä 1, 2, 3, 4) kerroin etsivämme sopivaa omistusasuntoa meidän pienelle perheelle. Löysimme sopivan asunnon jo alku syksystä, mutta vasta lokakuun lopussa asiat alkoivat rullaamaan eteenpäin. Pankkeja kiersimme neljä vai olikohan se viisi kappaletta. Yhdestä ilmoitettiin etteivät he voi myöntää lainaa sillä meillä ei omia säästöjä ole. Vain yhdessä pankissa ei tarvinnut olla omia säästöjä tai takaajia joilla olisi oma asunto/mökki laittaa vakuudeksi meidän lainalle. Kävimme katsomassa tulevan asuntomme ja päädyimme siihen, että haluamme ostaa sen vaikka se oli juuri keritty antaa vuokralle. Laina meille myönnettiin marraskuun lopussa päivä sen jälkeen kun olimme toimittaneet takaajien paperit pankkiin ja sen jälkeen asiat ovatkin sujuneet melko nopeaan tahtiin ja keskiviikkona kävimme tosiaan allekirjoittamassa kauppakirjat. Nyt vain odottelemme... ensiksi 30 päivää, sillä asunnon lunastusoikeus on sen aikaa voimassa, jos kukaan ei asuntoa halua lunastaa, tehdään loppukauppa ja asunto on oikeasti meidän. Keskiviikkona alkoi rullaamaan myös vuokralaisen kolmen kuukauden irtisanomisaika, joten muuttamaan pääsemme viimeistään huhtikuussa.

  Tänään ohjelmassa oli vapaa päivän vietto joululahja ostoksilla. Voi jestas sitä ihmis määrää kaupungilla. Vielä keskustaan päästessäni vähän ennen yhtätoista ihmisiä ei ollut niin hirveästi, mutta mitä lähemmäs kello tuli kolmea, sitä enemmän porukkaa oli. Suurimman osan ostoksista sain onneksi tehtyä jo ennen yhtä ja sen jälkeen piti hakea enää pari juttua. Meni siinä kumminkin pari tuntia vielä kun käytiin äitini kanssa syömässä/kahvilla ja ihan rauhassa höpötettiin kuulumiset läpi.

  Illalla poikkesin vielä postissa hakemassa pari pakettia, kaupassa täydentämässä jääkaapin sisältöä ja sen jälkeen olenkin askarrellut itselleni työpaitaa. Ostin aikaisemmin syksyllä h&m:stä paidan työ käyttöä varten, mutta kun sitä ei ole mitenkään käsitelty hylkimään likaa tai rasvaa meidän työssä, niin sain torstaina huomata kuinka se on muuttunut. Väri on haallistunut aivan vaaleansiniseksi takapuolelta ja etupuoli on lähestulkoon vaaleanharmaa. Nappasin siis eilen töistä pari perus työpaitaa, yhden naisten S ja miesten M koossa ja pistin ne osittain palasiksi ja lähdin kasaamaan uudelleen. Lopputulos on oikein hyvä ja sillä pitäisi pärjätä vielä jäljellä olevat reilu kuusi viikkoa.

  Tällaista siis minun viikkooni on kuulunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti