maanantai 28. lokakuuta 2013

21+0

  Tänään pärähti käyntiin 22. viikko. Olo on edelleenkin hyvä kaikin puolin. Maatessa tahtoo närästää hieman. En ole vieläkään varma onko pirpanan potkut tuntuneet vai eivät. Luulisin, että ovat sillä välillä mahaa tuntuu kutittavan sisältä päin :P Nyt on alkanut taas vessassa ravaaminen. No ei nyt aivan niin tiheään kuin silloin alussa, mutta useammin kuin yleensä. Viime yönäkin heräsin yöllä siihen kuinka tuntui painetta rakossa ja sainkin pomppia vessaan. Niin joo, parina päivänä viime viikolla tuntui vasemmassa kyljessä kipua tuossa uuman kohdalla, ei kylkiluiden kohdalla. Onko muilla kokemusta tällaisesta kivusta? Mistä johtuu?

  Tällä viikolla pääsemme näkemään pirpanan ja että hänellä on kaikki kunnossa, sillä keskiviikkona on rakenneultra vihdoin, alkoi jo tuntumaan pitkältä ajalta. Viikon päästä on seuraava neuvola jolloin saamme kaikki kelan laput tukia hakemista varten yms.

  Tästä viikosta vau.fi kertoo näin:

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 19 viikkoa vanha. Se on erittäin aktiivinen ja sillä on yhä paljon tilaa kohdussa. Tunnet todennäköisesti suuren osan liikkeistä muttet kaikkia. Nyt kun sikiö jo nukkuukin, päivärutiinisi alkaa pyöriä tämän aikataulun ympärillä. Sekä sikiöllä että pienillä lapsilla on taipumus haluta itse päättää vuorokausirytmistään. Huomaat, että sikiö onkin aktiivinen, kun sinä haluaisit käydä nukkumaan.
22. raskausviikkoVaikka sikiö on kasvanut paljon, on se kovin laiha ja hento, koska sen rasvakerros ei ole vielä kovin paksu. Sikiö jatkaa hengitysharjoitusten tekemistä; se vetää lapsivettä keuhkoihinsa ja ”hengittää” sen sitten ulos. Koska se on täysin lapsiveden ympäröimä, ovat liikkeet sulavampia kuin syntymän jälkeen. Silloin painovoima tekee osan liikkeistä mahdottomiksi koska lihakset eivät ole tarpeeksi vahvoja. Kohdussa sen sijaan lapsi voi telmiä rauhassa tekemällä kuperkeikkoja, nyrkkeillä ja potkia kovia potkuja!
 
NAINEN
Haluavatko kaikki koskea vatsaasi? Arvuutella sukupuolta? Joskus tuntuu, että odottavan äidin iso vatsa kuuluisi ihan kaikille! Huomion keskipisteenä oleminen voi olla mukavaa, mutta tunkeilu ei ole hauskaa. Kerro mikä on sallittua, mikä ei.
Joillekin odottaville äideille tulee turvotusta jalkoihin ja jalkateriin. Jotkut myös heräävät aamuisin turvonnein ja voimattomin sormin. Verenkierron tehostaminen voi auttaa näihin ongelmiin. Pyöritä nilkkoja tekemällä pieniä ympyröitä, ensin myötäpäivään ja sitten vastakkaiseen suuntaan. Hyödynnä jokainen tilaisuus istua tai maata jalat hieman koholla. Älä käytä kiristäviä vaatteita. Purista yhteen ja avaa käsiä muutaman kerran ja huomaat sen auttavan.
Kohdunpohjan korkeus häpyluusta (sf-mitta) on 16 - 18 cm.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti