torstai 11. syyskuuta 2014

Äidin omaa aikaa

  Vauvan syntymän jälkeen oma aika on jäänyt aika reippaasti kortille. Enää ei voi mennä ja tulla kuinka huvittaa ja omaa aikaa on lähinnä pienen päiväuni aikaan tai sitten yöllä. Keväällä vielä pääsin käymään jäljellä olevilla parilla käsityökurssin tunnilla N:n vahtiessa pientä sen aikaa ja kerran oli muuta menoa. Kesällä en tainnut käydä kuin muutaman kerran yksin kaupassa ja alku syksystä olin ilman Victoriaa blogikirppiksellä.

Omaa aikaa olen kaivannut hirveästi esimerkiksi salilla tai lenkillä käymiseen, mutta näistä olen joutunut luopumaan sillä N on jo pari kuukautta ollut töissä toisella paikkakunnalla, jolloin hän lähtee kotoa ennen kuutta aamulla ja tulee takaisin seitsemän ja yhdeksän välillä illalla. Ei sen jälkeen enää hirveästi inspiroi mihinkään lähteä. Tätä samaa tulee jatkumaan luultavasti koko syksyn ja olenkin pohtinut perhetyöntekijän hankkimista avuksi minun henkisen hyvinvointini vuoksi. Ajatuksena on ollut jos täällä kävisi perhetyöntekijä pari kertaa viikossa muutaman tunnin ajan jolloin itse voisin käydä juurikin kuntosalilla tai lenkillä. Tämä on kyllä vielä harkinnan asteella.

  Viikonloppuna pääsin viettämään aikaa työkavereiden kanssa kun meillä oli firman kesäbileet. Olin reilu kuukauden varmistellut ja aikatauluttanut päiviä jotta varmasti pääsisin bileisiin. Victorialle pidin myös unikoulun ennen tätä jotta hän oppii nukahtamaan ilman tissiä. Riemuitsin kotoa lähtiessä jo pelkästään siitä, että pystyin hyppäämään pyörän satulaan ja polkaisemaan keskustaan ainaisen kävelyn tai autoilun sijaan. Muutama tunti vierähti vuokratussa tilassa ja sen jälkeen pari tuntia baarissa. Itse en paljoa juonut sillä muuten olisin ollut huonossa kunnossa ja tärkeää oli olla aamulla vesiselvänä, jotta pystyin imettämään Victorian ilman että hän saa alkoholia elimistöönsä. Ilta oli kumminkin kiva ja oli mukava päästä hetkeksi pois kotoa, mutta ihana oli ottaa pieni viereen aamulla tämän herätessä.

  Tästä päivästä eteenpäin saan myös viikottain edes yhtenä päivänä pari tuntia omaa aikaa pois kotoa, nimittäin tällä viikolla on alkanut Vaasa opiston kurssit. Elokuun alussa kerroin ilmoittautuneeni parille kurssille syksyksi. Tänään pääsen siis hetkeksi viettämään aikaa itsekseni käsitöiden parissa. Kun itse olen kurssilla ja N on töissä, Victoria on hoidossa joko hänen fammun tai mumman luona.

Miten muut äidit olette huolehtineet riittävästä omasta ajasta?

9 kommenttia:

 1. No itselläni on hyvä tilanne kun miehellä on säännöllinen työaika 8-16 tai 7-15. Käyn n. 2 kertaa viikossa vesijumpassa ja välillä kirppiksellä iha itekseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin silloin kun työmaa on kaupungissa niin työaika on 7-15, mutta näin kun työmaa on eri paikkakunnalla niin se on mitä on.

   Poista
 2. Mulla on helpottanut paljon kun koulu alkoi. Olen enemmän erossa lapsista kun lapsien kanssa viikolla. Joten asetelma vähän eri kun sulla nyt. Mä muistan, että kaipasin enemmän omaa aikaa kun kuopus oli vauva, jotenkin se oli raskaampaa silloin. Viimeisen kotona olo vuodenaikaan pojat jo leikki enemmän itsekseen niin ei nii kaivannut sitä omaa aikaa. Toki kävin tasaisin väliajoin jossain ja nyt mä käyn opistolla kans siellä kurssilla kerran viikossa. On se kyllä tärkeää käydä vähän jossain yksin pari kertaa viikossa. Edes kaupassa tai lenkillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se auttaa jaksamaan kun pääsee välillä käymään muuallakin.

   Poista
 3. Kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä siitä perhetyöntekijästä/kotipalvelusta kun teillä on tuollainen tilanne, sitä varten semmoinen on olemassa. Oma aika on tärkeää. Ja silloin kun sinne viihteelle joskus lähtee on kotiintuleminen aivan ihanaa kun saa ottaa pikkuisen taas kainaloon. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet tuota mieltä perhetyöntekijästä :)
   Ihan parasta oli kyllä tulla kotiin ja katsella pientä nukkuvaa <3

   Poista
 4. Mielestäni on hassua, että kovasti halutaan lasta muttei sitten jaksa kokoajan hänestä pitää huolta. Meillä ei ainakaan ollut sitä ongelmaa, mutta toisaalta mies oli kotona neljän jälkeen, niin teillä on hieman eri. Jääkö miehesi kanssa yhteistä aikaa lainkaan, ehkä pääsisitte kahdestaan rentoutumaan johonkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kysymys etten jaksaisi lapsestani pitää huolta, tottakai jaksan. Rakastan lastani yli kaiken ja siksi en edes ole vaatimalla vaatinut että pääsen johonkin. Vaikka mies on kotona viikonloppuisin ja voisin lähteä vaikka sinne salille niin monesti on kivempi jäädä perheen kanssa kotiin varsinkin jos saa vain olla eikä tarvitse mihinkään.

   Tällä hetkellä miehen kanssa ei hirveästi yhteistä aikaa jää. Arkena hädin tuskin nähdään, mutta viikonloppuna on vähän enemmän aikaa, mutta kummasti aina kaikkimenot kasaantuu sinne niin ei tule vain kotona oltua yhdessä niin paljoa kuin välttämättä haluaisi.

   Poista
 5. Mä käyn salilla ja jumpissa ainakin pari kertaa viikossa. Tosin nyt kiitos flunssa eipä ole tarvinnut :/ Tänä perjantaina lähden ekaa kertaa ihan iltaa viettämään keskustaan ystävien kanssa sitten kuopuksen syntymän. Vähänkö odotan innolla!

  http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista